Ο Σύλλογος Κυπρίων ανανεώνει τα όργανα του και συνεχίζει: Ενισχύεται με μεγάλο εικαστικό έργο –αφιέρωμα στον Γ.Αυξεντίου το Μουσείο, αναμένει χρημοτοδοτικό εργαλείο για τη δημιουργία κατασκηνώσεων για παιδιά ομογενών στο Άλσος Αγνοουμένων

Την Κυριακή 17 Μαρτίου, από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 18:00 το απόγευμα, στα γραφεία του στο Κέντρο Χονδρεμπορίου, ο Σύλλογος Κυπρίων Ν.Ξάνθης διενεργεί εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ και των εκπροσώπων του στην Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.).

Η απερχόμενη πρόεδρος κ. Ελένη Χατζηγεωργίου κάλεσε μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου τα μέλη του συλλόγου να προσέλθουν και να ψηφίσουν και για την ανανέωση του Δ.Σ αλλά και για την εκλογή εκπροσώπων στην Ο.Κ.Ο.Ε  καθώς ο αριθμός των εκπροσώπων εξαρτάται από τη συμμετοχή όσων ψηφίσουν.

Η ίδια τονίζει ότι είναι αναγκαίο να εμπλουτιστεί με νέα μέλη ο Σύλλογος ώστε να υπάρχει συνέχεια στο έργο που ήδη έχει προσφέρει στην περιοχή και σε όσα προγραμματίζει να δρομολογήσει.

Ήδη, γνωστοποίησε η κ. Χατζηγεωργίου, ο Κυπριακής καταγωγής εικαστικός κ. Χαράλαμπος Λειψός που διαμένει μόνιμα στη Γαλλία, ετοιμάζει ένα μεγάλο εικαστικό έργο - αφιέρωμα στο σταυραετό του Μαχαιρά, Γρηγόρη Αυξεντίου, το οποίο θα δωρίσει στο Μουσείο στο Αυξέντιο.

Η κ. Χατζηγεωργίου σε ότι αφορά το Μουσείο –Κέντρο Ανάδειξης της Λαογραφικής και Ιστορικής Ενότητας Θράκης –Κύπρου ‘Γρηγόρης Αυξεντίου’-  τονίζει ότι ο σύλλογος θα στείλει αίτημα στο Δήμο Άβδηρων ώστε η συμβατική του υποχρέωση να είναι ανοιχτό και επισκέψιμο το Μουσείο, να υλοποιηθεί.

Ο Σύλλογος σκοπεύει να δημιουργήσει  στο Μουσείο ‘Γ.Αυξεντίου’, βιβλιοθήκη, η οποία θα είναι στη διάθεση όσων φοιτητών Πανεπιστημίων κάνουν μεταπτυχιακές και διπλωματικές εργασίες για την Κύπρο. Για να λειτουργήσει όμως η βιβλιοθήκη πρέπει ο χώρος να είναι ανοιχτός, άρα απαιτείται η παρουσία υπαλλήλου στο Μουσείο. Και αυτό ζητά ο Σύλλογος, έναν υπάλληλο.

Όμως και ένα ακόμη όραμα του Συλλόγου, έτοιμο σε ότι αφορά την απαιτούμενη προεργασία, δηλ. μελέτες, αναμένει χρηματοδοτικό εργαλείο για να υλοποιηθεί:’ όραμα του Συλλόγου και δικό μου είναι να κατασκευαστούν δυο πετρόκτιστα κτίρια στο χώρο του Άλσους Αγνοουμένων, τα οποία θα λειτουργούν ως κατασκηνώσεις για τα παιδιά της Ομογένειας. Έχω έτοιμες τις μελέτες, αναμένουμε πρόγραμμα  χρηματοδότησης για το εντάξουμε’, δηλώνει η πρόεδρος.

Ακούστε τη συνέντευξη.

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά