Εύα Ξανθοπουλίδου: Η παιδική χορωδία και η ορχήστρα εφήβων του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης παρουσιάζει τη μουσική εκδήλωση ‘Νύχτα Μαγικιά’ αφιερωμένη στο Μίκη Θεοδωράκη

Ένα αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάζει αύριο, Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, στην αυλή του Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου στις 21:00,  η παιδική χορωδία και η ορχήστρα εφήβων του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης υπό τον τίτλο :’Νύχτα Μαγικιά’.

Η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, κ. Ευτέρπη Στάντσιου, η υπεύθυνη της χορωδίας και της ορχήστρας του Λυκείου, καθηγήτρια πιάνου στο Εθνικό Ωδείο, κ. Εύα Ξανθοπουλίδου , - υπό την καθοδήγηση της οποίας οργανώθηκε η συναυλία- και τα μέλη της εφηβικής ορχήστρας :Βασίλης Ματζιούνης ( πιάνο), Σταύρος Ευφραιμίδης (κιθάρα), Θανάσης Παπαναστασίου(σαξόφωνο) και Πασχάλης Σίσκος (κρουστά), φιλοξενήθηκαν στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, μίλησαν για την συναυλία, για την προεργασία της ορχήστρας και της χορωδίας, από τον Απρίλιο ακόμη, με συνεχείς και πολύωρες πρόβες και δεσμεύθηκαν για μια μοναδική και αξέχαστη βραδιά, με αγαπημένες μουσικές και τραγούδια, για μια ‘Νύχτα Μαγικιά’.

Μαζί τους στο τραγούδι ο Πάνος Κράιας και στο μπουζούκι ο Βαγγέλης Τσιαπλές.

Τα παιδιά μετέφεραν τις εμπειρίες τους από τη μεταξύ τους συνεργασία, τη μουσική τους ‘γνωριμία’ με το έργο του Μ.Θεοδωράκη, η κ. Ξανθοπουλίδου υπενθύμισε πως πρωτοξεκίνησε το στήσιμο της παιδικής χορωδίας το 2013, πως εξελίχθηκε αλλά και πως ‘γεννήθηκε’ η εφηβική ορχήστρα, η κ. Στάντσιου επεσήμανε για μια ακόμη φορά ότι το Λύκειον Ελληνίδων θα είναι πάντα αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε δημιουργική έκφραση, σε κάθε πολιτιστική δράση της τοπικής κοινωνίας και παράλληλα κάλεσε ντόπιους και επισκέπτες , μικρούς και μεγάλους, στις καθημερινές εκδηλώσεις που διοργανώνει το Λύκειο Ελληνίδων στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης.

Τιμή εισόδου στη μουσική εκδήλωση ‘Νύχτα Μαγικιά’, 5 ευρώ.

Ακούστε την συνέντευξη.

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Καλλιτεχνικά
Κοινωνικά
Παλιά Πόλη
Πολιτιστικά
Τοπικά