Λ.Καϊτεζίδης για την αντιμετώπιση ως αυθαιρέτων όλων των δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων που δεν έχουν ράμπες ΑμΕΑ: ‘Επιτέλους το αυτονόητο γίνεται πράξη’

 

Η είδηση ότι θα αντιμετωπίζονται ως αυθαίρετα όλα τα κτίρια, δημόσια και ιδιωτικά, που δεν διευκολύνουν την πρόσβαση σε άτομα με αναπηρίες, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος , προκάλεσε την παρέμβαση του συμπολίτη κ. Λάμπη Καϊτεζίδη, ο οποίος τη χαιρέτησε, επισημαίνοντας ότι ‘επιτέλους το αυτονόητο γίνεται πράξη’.

Αντιμετωπίζοντας και ο ίδιος προβλήματα όρασης τα τελευταία χρόνια και γνωρίζοντας τις δυσκολίες στη μετακίνηση ατόμων με αναπηρία , θύμισε ότι η πρόσβαση σε όλους τους χώρους είναι ένα από τα κυρίαρχα αιτήματα των αναπηρικών συλλόγων της χώρας αλλά και δικαίωμα των συνανθρώπων με αναπηρία.

Εστίασε πάντως στο γεγονός ότι το αυτονόητο υλοποιείται εξαιτίας της ενσωμάτωσης στην νομοθεσία σχετικής κοινοτικής οδηγίας, σχολιάζοντας ότι σε μια οργανωμένη κοινωνία με στοιχειώδη πολιτισμό και παιδεία, θα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί εδώ και χρόνια κατ’ απαίτηση της ίδιας της κοινωνίας.

Σημείωσε ακόμη ότι είναι μια καλή αρχή που θα πρέπει όμως να συνοδευτεί και από επί μέρους βελτιώσεις ώστε να δυνατή όχι μόνο η πρόσβαση των ΑμΕΑ  σε όλα τα κτίρια αλλά και η εξυπηρέτηση τους εντός των κτιρίων.

Ακούστε την παρέμβαση.

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά