Αναμνήσεις από δίσκους και μαγνητικές ταινίες.

«Η αγάπη είναι ζάλη». Την Κυριακή 12 Αυγούστου 2018 με την πρώτη ερμηνεία του «Εφτά νάνοι στο S/S CYRENIA» .

«Η αγάπη είναι ζάλη», είναι ένας δίσκος που ξεχώρισε το 1986 στην Ελληνική δισκογραφία   η Χαρούλα Αλεξίου έβγαινε  από μια επιτυχημένη λαϊκή δουλειά της («Εμφύλιος έρωτας»/1984). Ο δίσκος τους είναι μια σειρά 12 τραγουδιών  σε στίχους του Άλκη Αλκαίου, του Ανδρέα Μικρούτσικου και του Μπάμπη Τσικληρόπουλου, ενώ υπάρχει κι ένα μελοποιημένο ποίημα του Νίκου Καββαδία.

"Λαϊκά προάστια" την Κυριακή 5 Αυγούστου 2018 στην "Όμορφη Πόλη 89,9"

Τα "Λαϊκά Προάστια" που δημιούργησαν ο Ηλίας Ανδριόπουλος και ο Μιχάλης Μπουρμπούλης παρουσιάζει η εκπομπή "Αναμνήσεις από δίσκους και μαγνητικές ταινίες" την Κυριακή 5 Αυγούστου 2018.

Η ομάδα της Δράμας που έδωσε τίτλο σε δίσκο. "Κοντά στη Δόξα μια στιγμή" την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018 στις 12:00

Ο  Νίκος Ξυδάκης και ο Θοδωρής Γκόνης με την Ελευθερία Αρβανιτάκη έκαναν το δίσκο "Κοντά στη Δόξα μια στιγμή" που σας παρουσιάζουμε την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018.

Ο τίτλος του δίσκου έχει να κάνει με την ομάδα της Δράμας "Δόξα Δράμας" και όπως ενημερωνόμαστε από τον Νίκο Γ. Λεμονή :

" Η Μαρία Φαραντούρη τραγουδάει Μπρέχτ". Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Η εκπομπή "Αναμνήσεις από δίσκους και μαγνητικές ταινίες" αυτή την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018 παρουσίασε το έργο " Η Μαρία Φαραντούρη τραγουδάει Μπρέχτ" Η ελληνική απόδοση των ποιημάτων έγινε από τον  Παύλο Μάτεσι. Η ενορχήστρωση των τραγουδιών έγινε από τον Henry Kritzel.

Η Μαρία μελέτησε τα τραγούδια του Μπρεχτ το 1978 με τη διδασκαλία του σκηνοθέτη Δημήτρη Μαυρίκιου και την ίδια χρονιά τα παρουσίασε στο θέατρο Αλίκη.

Αργότερα, στην ηχογράφηση του δίσκου είχε τη βοήθεια του σκηνοθέτη Θόδωρου Τερζόπουλου.

 

Η "Τετραλογία" του Δήμου Μούτση την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018 στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης.

Η "Τετραλογία" του Δήμου Μούτση είναι ένα  κορυφαίο έργο της ελληνικής δισκογραφίας, που τάραξε να νερά με  έναν πολύ πειστικό τρόπο για τη μουσική προσέγγιση του ποιητικού λόγου, ιδιαίτερα μάλιστα του ελεύθερου στίχου της νεωτερικής μας ποίησης.

 Ο τίτλος υποδηλώνει την παρουσία τεσσάρων ποιητών στο μελοποιημένο υλικό του δίσκου:

Κωνσταντίνος Καβάφης  (1863-1933)

 Κώστας  Καρυωτάκης  (1896-1928)

 Γιώργος  Σεφέρης (1900-1971)

Γιάννης Ρίτσος (1909-1990)

...Το τραγούδι ενώνει τους ανθρώπους... Την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 στις 12:00 στο Δημοτικό ραδιόφωνο Ξάνθης, η Μαρία Φαραντούρη τραγουδά Λιβανελί.

...Το τραγούδι ενώνει τους ανθρώπους. Αυτό βεβαιώνουν με τον καλλίτερο τρόπο τα τραγούδια του Ομέρ Ζ. Λιβανελί. Ακούγοντάς τα -μερικές φορές- δεν ξέρουμε πόσο ξένα είναι και πόσο δικά μας - ατράνταχτο κι αυτό στοιχείο αλληλεπίδρασης και κοινών μουσικών πηγών. Κι ένα άλλο θέμα: στο (ψευδο) δίλημμα Ανατολή ή Δύση, παραδοσιακό ή μοντέρνο, ο Λιβανελί δίνει μιαν απάντηση - ας την προσέξουμε... 

«Αχ… έρωτα». Ο Δίσκος του Χρήστου Λεοντή την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 στο Δημοτικό ραδιόφωνο Ξάνθης.

Η Τάνια Τσανακλίδου στα πρώτα της βήματα  συναντά το Γιάννη Μαρκόπουλο και τραγουδά στη «Θητεία» του, σε στίχους Μάνου Ελευθερίου.

"Αμάν Αμήν" ο τριπλός δίσκος του Ξαρχάκου στις 3, 10 και 17 Ιουνίου 2018 στις Αναμνήσεις από δίσκους και μαγνητικές ταινίες

 

 

ο «Αμάν… Αμήν» είναι ένας τριπλός δίσκος του σταυρου Ξαρχάκου,  ήταν μία παράσταση αφιερωμένη στο ρεμπέτικο τραγούδι,  ο Ξαρχάκος έκανε νέες ενορχηστρώσεις σε ρεμπέτικα τραγούδια και ηχογραφήθηκε στις 24 και 25 Απριλίου 1995 στο Αθηναϊκό Θέατρο.

Σελίδες