Ο εργατολόγος Δ.Τεμπονέρας στο δημοτικό ραδιόφωνο για το νέο ασφαλιστικό/ Σήμερα στις 19:00 ενημερωτική εκδήλωση για ασφαλιστικά και εργασιακά στο ΕΒΕ

Οι μεγάλες προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα για τα όσα φέρνει σε παλιούς και νέους συνταξιούχους το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βρούτση, μειώνονται δραματικά από τις διατάξεις του ίδιου του νομοσχεδίου που κατατέθηκε και έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή, εκτιμά και επιχειρηματολογεί επ’ αυτού, ο εργατολόγος – νομικός κ. Διονύσης Τεμπονέρας.

Ο κ. Τεμπονέρας φιλοξενήθηκε στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου με αφορμή την σημερινή ενημερωτική ημερίδα για τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, που θα πραγματοποιηθεί – υπό την αιγίδα της Ν.Ε Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ- στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ξάνθης, στις 19:00, στην οποία είναι ομιλητής μαζί με τον κ. Θοδωρή Μπαλτά, εκπαιδευτικό και μέλος του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους όσους επιθυμούν να ενημερωθούν για ασφαλιστικά και εργασιακά ζητήματα, αλλά και όσους/ες θέλουν να θέσουν συγκεκριμένα ερωτήματα επί των συγκεκριμένων ζητημάτων και να λάβουν απαντήσεις.

Ο κ. Τεμπονέρας εξήγησε τη βασική φιλοσοφία που οφείλει να υπηρετεί και να εξυπηρετεί ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, εστίασε στους σκοπούς του νόμου Κατρούγκαλου, υπογραμμίζοντας τη χρονική περίοδο που ψηφίστηκε και τις μνημονιακές δεσμεύσεις για το ασφαλιστικό, από το πρώτο ακόμη μνημόνιο του 2010,  και επιχειρηματολόγησε, αναφερόμενος σε βασικές διατάξεις του νέου νομοσχεδίου, στο γιατί θα πρέπει –πάντα σύμφωνα με την νομική του εκτίμηση- οι εργαζόμενοι και οι νυν συνταξιούχοι ‘να κρατούν μικρό καλάθι’.

Ακούστε τον κ. Δ.Τεμπονέρα.

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Πολιτιστικά
Τοπικά