Η Διευθύντρια Επικοινωνίας για την Ελλάδα, του ΤΑΡ, Κ.Μουζουράκη, ενημερώνει για το πρόγραμμα κοινωνικών περιβαλλοντικών επενδύσεων του ΤΑΡ, ύψους 32 εκ ευρώ/ Σε φάση πιλοτικής λειτουργίας ο αγωγός στην Α.Μ-Θ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ολοκλήρωση του  Διαδριατικού αγωγού φυσικού αερίου, του ΤΑΡ AG, στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς έχει γίνει η εισαγωγή φυσικού αερίου και βρίσκεται στη φάση της πιλοτικής λειτουργίας.

 

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων, ύψους 32 εκ. ευρώ, το μεγαλύτερο σε ύψος πρόγραμμα αυτών των χαρακτηριστικών σε επίπεδο χώρας το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι ‘τρέχει’ , με στόχο την κάλυψη αναγκών και ενίσχυσης των υπηρεσιών των τοπικών κοινωνιών στις περιφέρειες από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός,  πριν ακόμη ξεκινήσει η κατασκευή του αγωγού το καλοκαίρι του 2016.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας -1η Μαρτίου- το γραφείο τύπου και επικοινωνίας του ΤΑΡ, γνωστοποίησε τις δράσεις και πρωτοβουλίες στήριξης του έργου των υπηρεσιών και των εθελοντικών ομάδων Έκτακτης Ανάγκης και Διάσωσης , που υλοποιήθηκαν στις περιφέρειες όδευσης του αγωγού – Α.Μ.Θ, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας- μέσω του προγράμματος Κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων.

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας για την Ελλάδα, του ΤΑΡ , κ. Κατερίνα Μουζουράκη, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και εξήγησε ότι πριν την υλοποίηση του προηγήθηκε διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες ώστε να καταγραφούν οι ανάγκες και οι προτεινόμενες δράσεις, ακολούθησε η εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, όπου αυτό απαιτούνταν.

Ακούστε την κ. Κ.Μουζουράκη.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τεχνολογία
Τοπικά