Μ.Τσιακίρογλου: οι ‘άδειες καρέκλες’ είναι η σιωπηρή κραυγή αγωνίας των επαγγελματιών της εστίασης και των καφέ-μπαρ/ Απαιτούμε γενναία μέτρα στήριξης για μας και τους υπαλλήλους μας

Παρά τη βροχή η συμμετοχή των επαγγελματιών της εστίασης , της διασκέδασης και των καφέ-μπαρ της Ξάνθης ήταν δυναμική στη χθεσινή διαμαρτυρία, με τις ‘άδειες καρέκλες’ στην καρδιά της πόλης να ‘διεκδικούν’ την επιβίωση του κλάδου μέσα σε αυτές τις ασφυκτικές συνθήκες που προκάλεσε στην οικονομία η υγειονομική κρίση.

Η πρόεδρος της ΟΕΒΕΞ και πρόεδρος του σωματείου επαγγελματιών με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κ. Μαίρη Τσιακίρογλου, ευχαρίστησε όλους τους επαγγελματίες που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία και με έμφαση , για μια ακόμη φορά, επισήμανε:’ ούτε εμείς μπορούμε να λειτουργήσουμε ούτε οι υπάλληλοι μας να αισθάνονται ασφαλείς για τη δουλειά τους. Να μην ξεχνάμε ότι αυτά τα καταστήματα είναι ο μεγαλύτερος εργοδοτικός φορέας της χώρας. Απαιτούνται γενναία μέτρα στήριξης’.

Τα δυο σωματεία που διοργάνωσαν τη διαμαρτυρία στην Ξάνθης εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

«Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «empty chairs»(άδειες καρέκλες)  των Σωματείων Επαγγελματιών με Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Καφέ-Μπαρ Νομού Ξάνθης παρά την καταρρακτώδη βροχή που έπληττε την πόλη μας ακριβώς την ώρα της εκδήλωσης-διαμαρτυρίας.Οι συνάδελφοι δια μέσω των «άδειων καρεκλών» έδωσαν σαφές μήνυμα ότι η εστίαση-διασκέδαση -καφέ μπαρ δεν αντέχουν άλλο και πρέπει να βρεθούν άμεσες βιώσιμες λύσεις. Προτεραιότητα μας είναι η δημόσια υγεία και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Μέλημά μας όμως είναι να διατηρήσουμε τις επιχειρήσεις μας ζωντανές και μέσα από αυτές να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας. Διεκδικούμε την ζωή μας, την υγεία μας, το μέλλον μας και τις θέσεις εργασίας αλώβητες.

Απαιτούμε : 1. Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 6% χρηματοδότηση των επιχειρήσεων του κλάδου. 2. Επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας. Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους για την παρουσία τους.

Θερμά ευχαριστούμε τον επιχειρηματία του express copy κ.Γιώργο Τόντρια που ανέλαβε αφιλοκερδώς τα εκτυπωτικά της εκδήλωσης. Επίσης ευχαριστούμε όλα τα ΜΜΕ της Ξάνθης που στήριξαν την προσπάθειά μας!

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ Σ. ΜΑΙΡΗ

ΚΑΙ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

ΔΑΡΓΑΝΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ».

Ακούστε την κ. Μαίρη Τσιακίρογλου.

 

 

Οικονομικά
Τοπικά