Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης: σε εξέλιξη το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων

Το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων σκύλων και γατών βρίσκεται ακριβώς στην μέση του, στειρώθηκαν γύρω στα 190 ζώα και η ομάδα συνεχίζει με στόχο τα 350 αδέσποτα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στείρωση, τεστ λεϊσμανίασης, αντιλυσσικό εμβόλιο, τοποθέτηση microchip, αποπαρασίτωση, καθαρισμό ματιών και κόψιμο νυχιών όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο και εξονυχιστικό έλεγχο στο σώμα του ζώου όπου εκεί μπορεί να βρουν οι κτηνίατροι μέχρι και σφαίρες !!
Οι στειρώσεις γίνονται καθημερινά στην κτηνιατρική κλινική της Κικής Τσάκου,  το πρόγραμμα στηρίζεται οικονομικά από την γερμανική οργάνωση Kastration von Streunern e.V. της Christine Laslo και την διαδικασία υποστηρίζουν με την συμμετοχή τους οι Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να τηλεφωνούν και να κλείνουν  ραντεβού στο 6984893009 για να στειρωθούν τα αδέσποτα που φροντίζουν.
Το πρόγραμμα είναι αποκλειστικά για αδέσποτα του δρόμου και αφορά κυρίως σκυλιά αρσενικά και θηλυκά από τους Δήμους Τοπείρου , Αβδήρων ,Μύκης και από τα χωριά του δήμου Ξάνθης, καθώς και αρσενικά του δήμου Ξάνθης.

Για το πρόγραμμα αλλά και για τον αγώνα δρόμου που καλούνται να φέρουν σε πέρας καθημερινά οι εθελοντές των Αδέσποτων Φίλων, μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, η πρόεδρος των Αδέσποτων Φίλων Ξάνθης, κ. Λουλουδιά Τζεμπραηλίδου.

Ακούστε τη συνέντευξη.

 

 

Τοπικά