Η μηνιαία ενημέρωση της ΕΑΑΣ Ξάνθης από τον απερχόμενο πρόεδρο Γ.Γεωργιάδη

Η υγειονομική κρίση, και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Π.Ε. Ξάνθης, επηρέασε και την δραστηριότητα της ΕΑΑΣ Ξάνθης και κυρίως το πρόγραμμα των εκκλησιασμών στα Πομακοχώρια, επεσήμανε-  κατά τη μηνιαία ραδιοφωνική ενημέρωση μέσω της ενημερωτικής εκπομπής του δημοτικού ραδιοφώνου- ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΑΑΣ Ξάνθης κ. Γεώργιος Γεωργιάδης.

Χθες πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν του Αγίου Αρτεμίου, στο προαύλιο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, εσπερινός για τη σημερινή εορτή της Αγίας Κυριακής  ενώ οι εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, ακυρώθηκαν.

Αν όλα πάνε καλά και αρθούν τα μέτρα , σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και τους ανάδοχους συλλόγους, θα πραγματοποιηθούν οι εκκλησιασμοί του Αυγούστου.

Ο κ. Γεωργιάδης ενημέρωσε ότι το πρόγραμμα των εκκλησιασμών επεκτείνεται και στη Δ.Ε. Σταυρούπολης, αφού ήδη ο σύλλογος Πολυτέκνων ‘υιοθέτησε’ τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Λυκοδρόμιο.

Εάν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από συλλόγους της περιοχής για να αναλάβουν τη φροντίδα και την τέλεση Θείων Λειτουργιών  και σε άλλους Ιερούς Ναούς της Σταυρούπολης , τότε το σίγουρο είναι ότι από του χρόνου το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και τη Σταυρούπολη.

Ο κ. Γεωργιάδης εστίασε στις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας αλλά και στην ετοιμότητα της Ελλάδας να απαντήσει εφόσον απαιτηθεί ,  για μια ακόμη φορά υποστήριξε την αναγκαιότητα για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, ευχαρίστησε όλους όσους συνέδραμαν την πρωτοβουλία της Ένωσης να ενισχυθεί οικονομικά η προσπάθεια θωράκισης των συνόρων μας στον Έβρο και, τέλος, ευχήθηκε καλή θητεία στο νέο Δ.Σ της ΕΑΑΣ Ξάνθης  που σύντομα αναμένεται να οριστεί από την κεντρική ΕΑΑΣ.

Ο ίδιος εξήγησε τους λόγους που αποχώρησε και δήλωσε ότι θα βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Ακούστε τον κ. Γ.Γεωργιάδη.  

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά