Γ. Παπαχρόνης: αιμοδοσίες μόνο στο Νοσοκομείο Ξάνθης / Πήγε ανέλπιστα καλά ο ραδιομαραθώνιος για το Γηροκομείο/Ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στην τοπική κοινωνία

 

Η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού στο Κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ξάνθης, εξαιτίας της κάλυψης αναγκών στην πτέρυγα covid 19 αλλά και των θερινών αδειών, δεν επιτρέπει πλέον τη διεξαγωγή εξωτερικών αιμοδοσιών από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν.Ξάνθης ‘ Η ΑΓΑΠΗ’, οι οποίες πραγματοποιούνται πάντα με την υποστήριξη του εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού του Κέντρου Αιμοδοσίας, ενημερώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, κ. Γιάννης Παπαχρόνης.

Έτσι οι καθιερωμένες αιμοδοσίες κάθε Πέμπτη, οι οποίες ξεκίνησαν από τις 26 Μαρτίου, στο χώρο του ΚΑΠΗ του Δήμου Ξάνθης, από σήμερα σταματούν.

Ο στόχος των έκτακτων αυτών αιμοδοσιών δεν ήταν άλλος από την κάλυψη των τεράστιων αναγκών σε αίμα που δημιούργησε – και δημιουργεί- η πανδημία στο Νομό Ξάνθης, η αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου από την προσέλευση πολιτών κατά την περίοδο της γενικής καραντίνας αλλά και η ενθάρρυνση των αιμοδοτών να προσέρχονται άφοβα και με ασφάλεια για να αιμοδοτήσουν.

Δυστυχώς, τόνισε ο κ. Παπαχρόνης, η διεξαγωγή εθελοντικής αιμοδοσίας χωρίς την υποστήριξη του εξειδικευμένου προσωπικού του Νοσοκομείου είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί και κάλεσε τους εθελοντές αιμοδότες της Ξάνθης να προσέρχονται στο Νοσοκομείο και να αιμοδοτούν καθώς οι ελλείψεις είναι τεράστιες – ήδη ‘στέρεψαν’ τα προσωπικά αποθέματα των αιμοδοτών- και οι ανάγκες μεγάλες.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Ξανθιώτες για τη στήριξη του Γηροκομείου

Παρά τη συγκρατημένη αισιοδοξία που υπήρχε πριν τη διεξαγωγή του φετινού ραδιομαραθωνίου αγάπης για το Γηροκομείο Ξάνθης, λόγω των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της καραντίνας, η τοπική κοινωνία και ο επιχειρηματικός κόσμος στήριξαν ανέλπιστα γενναιόδωρα το ίδρυμα.

Ο κ. Παπαχρόνης εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες τόσο της διοίκησης, όσο και των εργαζομένων και των τροφίμων, για την έμπρακτη αγάπη και την αναγνώριση του έργου που επιτελεί το Γηροκομείο, αφού το ποσό που συγκεντρώθηκε ξεπέρασε τα ποσά των προηγούμενων διοργανώσεων.

Ο πρόεδρος του Γηροκομείου υπογράμμισε για μια ακόμη φορά ότι η πολιτεία, πέρα από συστάσεις και οδηγίες για την προστασία των τροφίμων των Γηροκομείων, δεν φρόντισε να ενισχύσει όχι με χρηματικό ποσό, αλλά ούτε καν με την ελάχιστη δυνατή προμήθεια των  επιβαλλόμενων από την ίδια μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κ.τ.λ.).

Για όλα αυτά φρόντισαν οι συμπολίτες με χορηγίες τους αλλά και το ίδιο το Γηροκομείο με την εφαρμογή δικών του ‘πρωτοκόλλων’ ασφάλειας ώστε να ελαχιστοποιήσει ακόμη και την πιθανότητα να νοσήσει τρόφιμος ή εργαζόμενος.

Κρίθηκε αναγκαίο να ενισχυθεί το προσωπικό εκτάκτως, με επιπλέον δύο νοσηλεύτριες και μια καθαρίστρια, ώστε να καλυφθούν οι επιπλέον ανάγκες που δημιούργησε η υγειονομική κρίση. Αυτό όμως είχε σαν συνέπεια να αυξηθεί το κόστος μισθοδοσίας και γενικότερα το κόστος λειτουργίας κατά την περίοδο της πανδημίας.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Παπαχρόνης ήδη με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ  ζητά να δοθεί νωρίτερα η τακτική επιχορήγηση του Δεκεμβρίου αλλά και να στηριχθεί οικονομικά το ίδρυμα, ώστε να ανταπεξέλθει στις αυξημένες λειτουργικές ανάγκες που απαιτεί η πανδημία.

Ακούστε τον κ. Γ. Παπαχρόνη.

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Βούλα Μαυρίδου

 

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά