Γ.Στογιαννίδης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων: η κυβέρνηση θωρακίζεται για να μειώσει τη λαϊκή αντίδραση σε αυτά που ετοιμάζεται να φέρει/ Πως σχολιάζει τη σύσταση διακομματικής για τη Θράκη

Στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να θωρακισθεί πίσω από τις διατάξεις του νέου νόμου –ψηφίστηκε χθες -για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να μειώσει τη λαϊκή αντίδραση σε αυτά που σχεδιάζει να φέρει για τους εργαζόμενους, εκτιμά ο πρώην βουλευτής, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Καζίνο και υπεύθυνος του εργασιακού τομέα της Ν.Ε.Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γρηγόρης Στογιαννίδης.

Με παρέμβαση του στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, σχετική με το επίκαιρο θέμα του περιορισμού των διαδηλώσεων και τη ψήφιση χθες στη Βουλή του πολυσυζητημένου σ/ν, έκανε λόγο για επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία, επανέλαβε ότι πρόκειται για χουντική διάταξη του 1971, υπενθύμισε τις γνωμοδοτήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων νομικών και δικαστών –και της γνωμοδοτικής επιτροπής της Βουλής- περί αντισυνταγματικότητας διατάξεων του νόμου, αλλά και μη ανάγκης νομοθετικής παρέμβασης αφού το πλαίσιο για τη διεξαγωγή διαδηλώσεων ήταν ήδη καθορισμένο.

Εκτίμησε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει επώδυνα μέτρα για τους εργαζόμενους, οπότε έπρεπε να βρει τρόπο για να καμφθεί η λαϊκή αντίδραση. Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, ο νόμος αυτός δεν θα εφαρμοσθεί αφού αυτή είναι η καθολική απαίτηση εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, κοινωνίας και όλων των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.

Για τη σύσταση διακομματικής επιτροπή για τη Θράκη

Σχολιάζοντας την απόφαση του πρωθυπουργού να συσταθεί διακομματική επιτροπή για θέματα ανάπτυξης της Θράκης, η οποία θα εκδώσει πόρισμα εντός έξι μηνών, υποστήριξε ότι επιχειρεί να αγοράσει χρόνο και να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων που ζητούν λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση των πολύπλευρων επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης και της αρνητικής εικόνας που προκάλεσε ο κορωνοϊός, εξαιτίας των κακών χειρισμών της κυβέρνησης με την καθυστέρηση διενέργειας των τεστ και την ελλιπή ενημέρωση των συμπατριωτών που επέστρεφαν από δουλειές στο εξωτερικό στην περιοχή. Μέτρα στήριξης της Θράκης έπρεπε να ληφθούν χθες, είπε χαρακτηριστικά , και όχι να παραπέμπονται σε διάστημα έξι μηνών.

Οφείλει να εξηγήσει στους Θρακιώτες, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, για ποιο λόγο κρατά κλειστούς τους συνοριακούς σταθμούς μόνο στην Α.Μ.Θ, από τη στιγμή που ο τουρισμός άνοιξε σε όλη τη χώρα, πρόσθεσε, αλλά και στους επαγγελματίες και εργαζόμενους της περιοχής μας αν σκοπεύει να αντισταθμίσει, με άμεσα μέτρα, τις απώλειες που ακόμη καταγράφουν :’οι επαγγελματίες, οι μικροπωλητές, οι εργαζόμενοι δεν είναι ψυχροί αριθμοί αλλά άνθρωποι με οικογένειες’, κατέληξε.

Ακούστε τον κ. Γ.Στογιαννίδη.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Βούλα Μαυρίδου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά