Σ. Βλαχόπουλος: Αν δε θέλεις να κάνεις κάτι .... κάνεις επιτροπές.

Στην ενημερωτική εκπομπή "Τα νέα της Πόλης" φιλοξενήθηκε σήμερα Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020 ο εκδότης της εφημερίδας "Φωνή της Ξάνθης" και της ιστοσελίδας https://fonitisxanthis.gr/ , Σταύρος Βλαχόπουλος, σε ένα πλαίσιο προσέγγισης της επικαιρότητας και από μια "άλλη" ματιά.

Ο κ. Βλαχόπουλος αναφέρθηκε στα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και όλα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, σημείωσε οτι αρκετές φορές οι τοποθετήσεις των αρμοδίων είναι διφορούμενες η και αντικρουόμενες με αποτέλεσμα να χάνουν την αξιοπιστία τους και να περνούν στην κοινωνία λάθος μηνύματα.

Για την συγκρότηση επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος, όπως σημείωσε, απ ευχόμενος να επιβεβαιωθεί ο κανόνας που λέει ότι,  όταν δεν θέλεις να γίνει κάτι ... τότε το "αναθέτεις" σε επιτροπή, συμπληρώνοντας ότι η διακομματική επιτροπή έχει ευάλωτα χαρακτηριστικά που κινούνται σε διαφορετικές προσεγγίσεις του θέματος, ενώ είναι υπαρκτός ο κίνδυνος το κάθε μέλος να κινηθεί σε μικροπολιτική κατεύθυνση. Στην επισήμανσή μας ότι,  για τη Θράκη που έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά,  θα μπορούσαν να υπάρχουν ευρείες συγκλίσεις και να υπάρξει ένας πολιτικός πολιτισμός, δήλωσε ευθαρσώς ότι δυστυχώς στην πράξη σε όλη την πορεία του δε το έχει δει να συμβαίνει, οπότε είναι επιφυλακτικός.

Ο Σταύρος Βλαχόπουλος,  με απλότητα μετέφερε ερωτήματα που ο κάθε καθημερινός πολίτης της Ξάνθης εκφράζει ζητώντας ξεκάθαρες απαντήσεις και επέκτεινε τη σκέψη του σε ζητήματα που αφορούν την περιοχή και για δεκαετίες μένουν θολά και άλυτα.

Ακούστε τον.

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Βούλα Μαυρίδου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά