Α.Καραδέδος: Ελεγχόμενα τα νέα κρούσματα στην Π.Ε.Ξάνθης/Πρέπει να ενισχυθεί οικονομικά το Νοσοκομείο, να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, να στηριχθούν οι οικονομικά αδύναμοι πολίτες

Είναι απόλυτα ελεγχόμενα τα επτά κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ στην Π.Ε. Ξάνθης και δεν εμπνέουν ανησυχία για ενδεχόμενη εξάπλωση, εκτιμά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Αναστάσιος Καραδέδος.

Πρόκειται για νεαρά παιδιά από την Ξάνθη που επιστρέφοντας από τις διακοπές τους εμφάνισαν συμπτώματα και έσπευσαν άμεσα με τις οικογένειες τους να κάνουν το τεστ.

Ο κ. Καραδέδος, με αφορμή το περιστατικό,  εστίασε στη σύνεση που επιδεικνύει μετά την ταλαιπωρία μηνών που πέρασε η τοπική κοινωνία , γεγονός που καταδεικνύει ότι οι Ξανθιώτες απέκτησαν μια ‘κουλτούρα’ σε ότι αφορά στην εγρήγορση των αντανακλαστικών τους απέναντι στον κίνδυνο του κορωνοϊού.

Υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία , επισημαίνει, η οποία όμως δεν επιτρέπει εφησυχασμό και χαλάρωση αφού η εξάπλωση σε όλη τη χώρα είναι δυναμική.

Παρόλα αυτά και στην Ξάνθη αλλά και στους γειτονικούς νομούς όπου παρουσιάστηκαν κρούσματα, η κατάσταση αποτιμάται ως ελεγχόμενη.

Τόνισε με έμφαση ότι παρά το γεγονός πως σταμάτησαν τα μαζικά τεστ από τον ΕΟΔΥ στην Ξάνθη, οι συμπολίτες καθημερινά προσέρχονται, σε έναν εντυπωσιακό αριθμό,  σε ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια και στο Νοσοκομείο για να κάνουν το τεστ, πράγμα το οποίο επιτρέπει στην επιστημονική κοινότητα της περιοχής να έχει μια καλή γενική εικόνα.

Εκείνο το οποίο είναι αναγκαίο για την Ξάνθη τώρα, επεσήμανε, είναι η οικονομική ενίσχυση του Νοσοκομείου ώστε να μπορεί αποτελεσματικά να παρέχει τις υπηρεσίες του στην τοπική κοινωνία, δεδομένου ότι διαθέτει μηχάνημα PCR.

Σημείωσε ακόμη ότι θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων –παρά το γεγονός, είπε,  ότι κοινή διαπίστωση είναι πως η πλειοψηφία επαγγελματιών  και πολιτών τηρούν τα μέτρα- αλλά και να μεριμνήσει η πολιτεία ώστε να δύνανται να κάνουν το τεστ και οι οικονομικά ευάλωτοι πολίτες που δεν μπορούν να επωμιστούν το κόστος.

Τέλος, χαιρέτησε την επιστροφή του Σ.Τσιόδρα επισημαίνοντας ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί διαχείριση από το επιστημονικό , υγειονομικό στελεχιακό  δυναμικό του υπουργείου Υγείας και όχι από το πολιτικό προσωπικό,  ενώ για μια ακόμη φορά εξέφρασε τη διαφωνία του με την ανάθεση του συντονισμού των απαιτούμενων δράσεων  στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ακούστε τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, κ. Α.Καραδέδο.

 

Σύνταξη  Κυριάκη Οικονόμου

Επιμέλεια  Βούλα Μαυρίδου

Κοινωνικά
Τοπικά