Οι διαδικτυακοί φίλοι του πολιτιστικού συλλόγου Μάνδρας επιλέγουν σήμερα τους νικητές του 1ου διαγωνισμού κατασκευής κάστρου στην άμμο/ Συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα ο υπερδραστήριος σύλλογος

Δώδεκα ομάδες με συνολικά 50 εκπληκτικούς μικρούς αρχιτέκτονες πήραν μέρος στον 1ο Διαγωνισμό Κατασκευής Κάστρου στην Άμμο που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μάνδρας, στην παραλία Μάνδρας, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Camping Natura.
Τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα, κρατώντας αποστάσεις μεταξύ των ομάδων, απουσία όρθιων θεατών, αλλά χωρίς να μειωθεί καθόλου η φαντασία και η διάθεση των συμμετεχόντων, ο διαγωνισμός στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, επισημαίνει ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Μάνδρας κ. Παναγιώτης Μπαρδάκης.

Σήμερα το απόγευμα οι διαδικτυακοί φίλοι του συλλόγου, στο λογαριασμό του στο FB, θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν φωτογραφίες με τις κατασκευές και να ψηφίσουν την καλύτερη κατασκευή κάστρου στην άμμο. Από εκεί και πέρα οι άνθρωποι του συλλόγου θα φροντίσουν να βραβεύσουν τους πρώτους :’ επισημαίνω πάντως ότι όλες οι ομάδες αναδείχθηκαν νικήτριες κάνοντας εξαιρετική δουλειά και ακόμη καλύτερη προεργασία, αφού χρειάστηκε να αναζητήσουν και να μελετήσουν πληροφορίες για να δώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και τα κατάφεραν’, σπεύδει να υπογραμμίσει ο κ. Μπαρδάκης.
Ο σύλλογος κατάφερε να αποδείξει και κατά τη διάρκεια των ιδιαίτερων συνθηκών –και μέτρων- λόγω κορωνοϊού ότι η αδράνεια μπορεί να αποφευχθεί εάν και εφόσον υπάρχει διάθεση για προσφορά :’προσαρμοζόμαστε κάθε φορά στις συνθήκες που απαιτεί η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, αναζητούμε εναλλακτικούς τρόπους  και λειτουργούμε ανάλογα, αλλά ουδέποτε σταματήσαμε να προσφέρουμε υπηρεσίες’, τονίζει και υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της καραντίνας λειτούργησαν διαδικτυακά τα εργαστήρια, τα οποία ξεκίνησαν μετά την άρση των απαγορεύσεων να λειτουργούν κανονικά με την τήρηση όλων οδηγιών προστασίας , όπως μικρές σε αριθμό ομάδες, φυσικές αποστάσεις, συχνές απολυμάνσεις χεριών κ.τ.λ.

Παρά το αρχικό ‘μούδιασμα’ από τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που όλοι κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, ο πολιτιστικός σύλλογος Μάνδρας δεν σταμάτησε να ‘τρέχει’ όλους τους προγραμματισμένους σχεδιασμούς του.

Με μικρές καθυστερήσεις – που δεν οφείλονται στο σύλλογο- δουλεύει συστηματικά τη δημιουργία Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει ακόμη και μέσα στο 2021.
 

Ακούστε τον κ. Παναγιώτη Μπαρδάκη.

 

ς

Σύνταξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ : Χρήστος Τζανίδη

Επιμέλεια : Βούλα Μαυρίδου

 

 

Καλλιτεχνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά