Σ. Μωραΐτης: ασκούμε κριτική όπου χρειάζεται αλλά αποδίδουμε και τα εύσημα σε εκείνους που το αξίζουν/ Το ΕΒΕ τιμά τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ Ξάνθης

Το Επιμελητήριο Ξάνθης μπορεί να υψώνει τους τόνους συχνά, εξαιτίας των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης στην τοπική οικονομία, να απαιτεί ιδιαίτερα μέτρα αναπλήρωσης των απωλειών του τοπικού επιχειρείν λόγω των παρατεταμένων περιοριστικών μέτρων στην περιοχή κατά τη διάρκεια της έξαρσης που παρουσιάστηκε στην Ξάνθη- αλλά και τώρα αφού κλάδοι υποχρεώνονται να λειτουργήσουν με περιορισμούς ενώ έξαρση παρουσιάζεται σε μεγάλα αστικά κέντρα και τουριστικούς προορισμούς της χώρας- αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν αναγνωρίζει την προσφορά όσων εργάστηκαν για να σωθούν ζωές συμπολιτών μας κατά την περίοδο που η Π.Ε.Ξάνθης ήταν μια περιοχή αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Το Επιμελητήριο Ξάνθης αποφάσισε να  τιμήσει τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ 9 – Τομέας Ξάνθης, για την προσφορά και την αυτοθυσία την οποία επέδειξαν όλο αυτό το διάστημα που η Ξάνθη ταλαιπωρούνταν από τον COVID – 19.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Αυγούστου, στις 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου (Βασ. Κωνσταντίνου 1), με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από τον Covid-19.

«‘Υψώνουμε τη φωνή και ασκούμε δριμεία κριτική  με επιχειρήματα όταν είναι αναγκαίο προκειμένου να περισωθεί ότι μπορεί να περισωθεί πια στην τοπική μας οικονομία, αλλά αποδίδουμε και τα εύσημα σε εκείνους που πραγματικά το αξίζουν», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης, κ. Στέλιος Μωραΐτης, και προσθέτει: «αυτοί οι άνθρωποι με αυταπάρνηση εργάστηκαν κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες και με κίνδυνο ακόμη και για τη δική τους υγεία, προκειμένου να σωθούν ζωές συμπολιτών μας. Δεν αρκεί να τους αποκαλούμε μόνο ήρωες. Πρέπει με κάποιο τρόπο , έστω συμβολικά, να αναγνωρίσουμε έμπρακτα την προσφορά τους. Και αυτό αποφάσισε να κάνει το Επιμελητήριο με μια λιτή εκδήλωση το βράδυ του Σαββάτου».

Για μια ακόμη φορά πάντως ο πρόεδρος του ΕΒΕ στηλίτευσε τους νέους περιορισμούς για τον κορωνοϊό που αποφασίσθηκαν μετά από την εξάπλωση στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας και στα νησιά, οι οποίοι περιορισμοί ισχύουν και για την περιφέρεια Α.Μ.Θ, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία του ΕΟΔΥ αποδεικνύουν ότι η κατάσταση σε όλες τις Π.Ε. της Α.Μ.Θ στις οποίες εντοπίστηκαν κρούσματα είναι ελεγχόμενη σε αντίθεση με άλλες περιοχές της χώρας: «Δεν μπορεί η περιφέρεια και η Π.Ε Ξάνθης να πληρώνουν ξανά βαρύ τίμημα επειδή υπάρχει εξάπλωση σε τουριστικούς προορισμούς, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Οι υπουργοί με τους οποίους συναντηθήκαμε έδειξαν κατανόηση. Είναι αδύνατο να εκκινήσει η δική μας οικονομία, μετά από παρατεταμένη καραντίνα, με τους ίδιους όρους που εκκινούν οικονομίες περιοχών της χώρας που δεν επλήγησαν και που έστω κουτσά-στραβά είχαν κάποια έσοδα από τη φετινή τουριστική περίοδο. Η κατάσταση είναι τραγική ιδίως στην Π.Ε. Ξάνθης» , επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά.

Ακούστε τον κ. Στέλιο Μωραΐτη.

 

Σύνταξη  Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ  Χρήστος  Τζανίδης

Επιμέλεια  Βούλα  Μαυρίδου 

Κοινωνικά
Τοπικά