Ξεκίνησε η 4η Διάσχιση Ορεινής Ξάνθης και Θρακικών Μετεώρων/ Ο σκηνοθέτης και ορειβάτης Π.Τσιαντός καταγράφει τη διαδρομή για τη δημιουργία ντοκιμαντέρ

Η 4η Διάσχιση Ορεινής Ξάνθης και Θρακικών Μετεώρων είναι γεγονός!

Παρά τις δυσκολίες με την υγειονομική κρίση, εξαιτίας της οποίας η φετινή διοργάνωση αναβλήθηκε δύο φορές, τελικά ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή με τη συμμετοχή επτά ορειβατών από όλη τη χώρα, και μάλιστα με τη διαδρομή να καταγράφεται από το σκηνοθέτη και ορειβάτη κ. Παύλο Τσιαντό για τη δημιουργία ντοκιμαντέρ!

Όπως ενημερώνει ο πρόεδρος της Ορειβατικής Λέσχης Ξάνθης κ. Βασίλης Γεωργιάδης, ο κ. Τσιαντός κατέκτησε μέχρι και τις κορυφές του  Έβερεστ, ενώ σήμερα αναμένεται να προστεθεί στην ολιγομελή –λόγω covid 19- ομάδα και η Βανέσα Αρχοντίδου , η οποία επίσης ‘πάτησε’ το Έβερεστ.

Ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε δημόσια την Περιφέρεια Α.Μ.Θ και την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης για τη στήριξη και συνδρομή τους , επισημαίνοντας ότι το ντοκιμαντέρ που θα ετοιμαστεί κατά τη φετινή διοργάνωση, θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για την τουριστική προβολή της περιοχής, όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τον κορωνοϊό.

Γνωστοποίησε δε ότι κατά τη χθεσινή διαδρομή στο όρος Αχλαδόβουνο (Τσάλ), οι ορειβάτες συναντήθηκαν με τους ποδηλάτες του ποδηλατικού συλλόγου ‘ΠΗΓΑΣΟΣ’, μια… ορεινή συνάντηση σε συνεννόηση με τον ‘ΠΗΓΑΣΟ’, η οποία έδωσε τη δυνατότητα να συζητήσουν ορειβάτες και ποδηλάτες για την ομορφιά της περιοχής.

Οι διαδρομές της 4ης Διάσχισης της Ορεινής Ξάνθης και των Θρακικών Τεμπών θα ολοκληρωθούν στο τέλος της εβδομάδας.

Καθημερινά στην έναρξη της ενημερωτικής εκπομπής του δημοτικού ραδιοφώνου, λίγο μετά τις 10:00π.μ., ο κ. Γεωργιάδης θα ενημερώνει για τις ημερήσιες διαδρομές.

Ακούστε τον κ. Βασίλη Γεωργιάδη.

 

Σύνταξη  Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ  Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια  Βούλα Μαυρίδου

Αθλητικά
Πολιτιστικά
Τοπικά