Η Ελλάδα θρηνεί σήμερα έναν άξιο στρατιωτικό, που έβαλε πάνω από τη ζωή του, την πίστη για το ιερό καθήκον.

Σε μια κρίσιμη περίοδο και ενώ το θερμόμετρο της έντασης στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ανεβαίνει συνεχώς με οριακούς ρυθμούς, στο μέγιστο, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή και συνεχή ανάλυση των δεδομένων που εξελίσσονται.

Εκατοντάδες ασκήσεις όλων των μονάδων, σε όλους τους κλάδους, μέρα και νύχτα, σε συνθήκες πραγματικής μάχης και κάλυψη ακόμη και των πιο ακραίων σεναρίων, βάζουν το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων σε μια εγρήγορση, όπου δοκιμάζεται, σε όλα τα επίπεδα,  η σκληρή καθημερινή εκπαίδευση,  σε επιχειρησιακή λειτουργία και αποτελεσματικότητα.

Σε μια από αυτές τις επιχειρήσεις-ασκήσεις, η χώρα θρηνεί έναν νέο άνθρωπο που έχασε τη ζωή του, σήμερα 4 Σεπτεμβρίου 2020 κατά  τη διάρκεια νυχτερινού χερσαίου επιχειρησιακού άλματος ελευθέρας πτώσης, υπηρετώντας την πατρίδα με  αυταπάρνηση, θάρρος, συνέπεια, αφοσίωση.

Οι άντρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρα δίνουν καθημερινά έναν κοπιώδη, επίπονο και επίμονο αγώνα,  ώστε να κρατούν ψηλά το ηθικό και τις λειτουργικές-επιχειρησιακές τους δυνατότητες,  με κάθε κόστος, με στόχο να ανταποκριθούν, στο μέγιστο βαθμό,  όταν και όπου,  χρειαστεί.

Η υπεράσπιση της χώρας από τους πλέον "ειδικούς",  διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας και των πολιτών ώστε όλοι εμείς να ζούμε μια "κανονικότητα" με τις καθημερινές μας ασχολίες.  Είναι άραγε η σκέψη μας, έστω και για κάποια δευτερόλεπτα της ημέρας στους ανθρώπους που αφιερώνουν τη ζωή τους στην προάσπιση της πατρίδας;

Μια οικογένεια θρηνεί σήμερα το παιδί της και όλη η Ελλάδα αγκαλιάζει έναν άξιο στρατιωτικό που έβαλε πάνω από τη ζωή του, την πίστη για το ιερό καθήκον. 

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας

«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι, τη νύκτα 3 προς 4 Σεπτεμβρίου 2020, ο ΕΠΟΠ Λοχίας (ΠΖ) Κ. Μ. της δυνάμεως Μονάδας της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια νυχτερινού χερσαίου επιχειρησιακού άλματος ελευθέρας πτώσεως τραυματίστηκε θανάσιμα.

Το ΓΕΕΘΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως».

 

 

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά