Γ.Παπαχρόνης: του χρόνου το Μάϊο η Εορτή Εθελοντή Αιμοδότη/Συνεχίζονται οι εθελοντικές αιμοδοσίες μέσα στο Σεπτέμβριο/Εθελοντική αιμοδοσία 3 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο στο πλαίσιο των Ελευθερίων

Λόγω των διαφόρων μέτρων και των απαγορεύσεων που συνεχίζονται για τον κορωνοιό, οι τριήμερες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνταν από το έτος 2004, και με την φετινή ονομασία Εορτή Αιμοδότη 2020, και οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για τον μήνα Μάιο και στη συνέχεια είχαν μεταφερθεί για το τριήμερο 25 έως 27 Σεπτεμβρίου 2020, δυστυχώς ακυρώνονται για τη φετινή χρονιά και θα μεταφερθούν για το τριήμερο της Παρασκευή 21 έως Κυριακή 23 Μαίου 2021, ενημερώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου  Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης ‘Η ΑΓΑΠΗ’, κ. Γιάννης Παπαχρόνης.

Ειδικά φέτος με την πανδημία στο προσκήνιο , ήταν οπωσδήποτε απαραίτητο να τιμηθούν οι άνθρωποι  αυτοί , οι οποίοι για ακόμη μια φορά βοήθησαν, ιδίως αυτή τη δύσκολη περίοδο, προσφέροντας το αίμα τους για τις ανάγκες των νοσοκομείων μας και κυρίως των πολυμεταγγιζόμενων συνανθρώπων μας, επεσήμανε μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, ο κ.Παπαχρόνης.

 Όμως, πρόσθεσε, οι περιορισμοί όσον αφορά τη συμμετοχή και τον συνωστισμό καθώς και τα υγειονομικά δεδομένα που υπάρχουν καθιστούν αδύνατη την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αυτών.

Οι φετινοί βραβευθέντες θα τιμηθούν  του χρόνου με τον τρόπο, την τιμή και την αξία που τους πρέπει.

Συνεχίζονται οι εθελοντικές αιμοδοσίες μέσα στο Σεπτέμβριο

Παρά τη διστακτικότητα , λόγω του κορωνοϊού, αρκετών εθελοντών αιμοδοτών  και με μεγάλες ανατροπές στον προγραμματισμό του συλλόγου- αφού δεν πραγματοποιούνται ακόμη εθελοντικές αιμοδοσίες στην ορεινή Ξάνθη, δεν θα γίνουν φέτος αιμοδοσίες στα Λύκεια της Ξάνθης και, φυσικά, υπάρχουν και οι  έκτακτες καταστάσεις που έχει να αντιμετωπίσει το Νοσοκομείο και η Διεύθυνση Αιμοδοσίας του, λόγω covid-19- ο σύλλογος και οι εθελοντές αιμοδότες της Ξάνθης, καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες , ώστε να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες σε αίμα των πασχόντων συμπολιτών μας.

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε αιμοδοσία στα Πηγάδια και ακολουθούν οι αιμοδοσίες στο κεντρικό ΚΑΠΗ του Δήμου-πλατεία Μπαλτατζή- τις Δευτέρες 21 και 28 Σεπτεμβρίου, από τις 9:00 έως τις 13:30 και, εμβόλιμα, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, αιμοδοσία στην αίθουσα του Ι.Ν.Αγίας Φωτεινής στη Ν.Χρύσα από τις 16:30 έως τις 20:30.

Για τον Οκτώβριο προγραμματίστηκε εθελοντική αιμοδοσία την παραμονή των ελευθερίων της Ξάνθης, στις 3 του μήνα , στην αίθουσα υποδοχής του Δημαρχείου, όπως έγινε και πέρυσι. Από εκεί και πέρα όλα θα εξαρτηθούν από το αν θα δύναται να εξυπηρετήσει εξωτερικές αιμοδοσίες η Διεύθυνση Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ξάνθης.

Για μια ακόμη φορά ο κ. Παπαχρόνης, απευθυνόμενος σε όλους τους συμπολίτες, επεσήμανε ότι τα αποθέματα αίματος στο Νομό μας δεν επαρκούν για να καλύψουν τις μεγάλες καθημερινές ανάγκες συμπολιτών και κάλεσε τους υγιείς συμπολίτες να προσέρχονται και να αιμοδοτούν με ασφάλεια, είτε στις εξωτερικές αιμοδοσίες, είτε στο Νοσοκομείο.

Γνωστοποίησε δε ότι ομαλοποιήθηκε η συνεργασία με το Νοσοκομείο Γ.Παπανικολάου, με το οποίο προγραμματίζονται νέες αιμοδοσίες ,  και το Παίδων –σ.σ: υπήρχε μια διστακτικότητα κατά τη διάρκεια της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Π.Ε.Ξάνθης - και μάλιστα  ο κ. Παπαχρόνης ενημέρωσε ότι υπήρξαν –και υπάρχουν – περιπτώσεις ασθενών από την Ξάνθη που νοσηλεύονται σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, οι οποίες εξυπηρετήθηκαν σε ότι αφορά τις ανάγκες σε αίμα από το Νοσοκομείο Γ.Παπανικολάου, το οποίο γνωρίζει και αναγνωρίζει τη μεγάλη προσφορά των Ξανθιωτών εθελοντών αιμοδοτών.

Ακούστε τον κ. Γ.Παπαχρόνη.

 

 

 

Σύνταξη  Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ  Χρήστος  Τζανίδης

Επιμέλεια  Βούλα  Μαυρίδου

Κοινωνικά
Τοπικά