Μ. Φανουράκης: Εποικοδομητικές επαφές στα αρμόδια υπουργεία για σειρά θεμάτων του Δήμου - Έως τις 12 Οκτωβρίου η παραλαβή των αιθουσών για την προσχολική αγωγή.

 

Συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», του Ενιαίου Κατασκευαστικού Φορέα του ελληνικού κράτους, υπεύθυνου για τις δημόσιες κτιριακές υποδομές της χώρας, είχαν οι αντιδήμαρχοι Ξάνθης, Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Μανώλης Φανουράκης και Τεχνικών Έργων Δόμησης και Αδειοδοτήσεων Γιάννης Ζερενίδης, την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα, προκειμένου να διερευνηθούν οι λόγοι καθυστέρησης αποστολής των προκατασκευασμένων αιθουσών για τη δίχρονη προσχολική αγωγή.

 

Ο κ. Φανουράκης μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο τόνισε ότι έως τις 12 Οκτωβρίου, οι αίθουσες για την προσχολική αγωγή θα έχουν παραληφθεί από το δήμο, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. Πρόσθεσε, δε, ότι η καθυστέρηση στην αποστολή τους -όχι μόνο στο δήμο Ξάνθης, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα- οφείλεται στις γενικότερες δυσκολίες που παρατηρούνται, εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει επιβάλει η πανδημία στις διαδικασίες.

 

Προγραμματισμός νέων σχολικών μονάδων – Ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία Πρότυπου Ειδικού Σχολείου

 

Ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε, επίσης, στη συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη, όπου και συζητήθηκε ο σχεδιασμός του δήμου Ξάνθης για τη δημιουργία ενός Πρότυπου Ειδικού Σχολείου, το οποίο θα στεγάσει, ουσιαστικά, όλα τα Ειδικά Σχολεία που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου. «Φωτεινή ελπίδα» της διοίκησης, χαρακτήρισε ο κ. Φανουράκης το συγκεκριμένο εγχείρημα, υπογραμμίζοντας τις άοκνες προσπάθειες του δημάρχου Μανώλη Τσέπελη και των Τεχνικών Υπηρεσιών γι’ αυτόν το σκοπό. «Το υπουργείο έχει αγκαλιάσει αυτό το εγχείρημα», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος και πρόσθεσε πως «σε λίγο καιρό, η διοίκηση του δήμου θα είναι στην ευχάριστη θέση να το ανακοινώσει αλλά και να το αναδείξει».

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού του δήμου για τις σχολικές μονάδες, οι αντιδήμαρχοι επισκέφθηκαν τα μέλη του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας, όπου και συζητήθηκαν οι τρόποι για τη μεταβίβαση δύο οικοπέδων στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ -ιδιοκτησίας της Τράπεζας- στο δήμο Ξάνθης, ώστε να αναγερθούν σχολικές μονάδες καθώς ήδη είναι χαρακτηρισμένα για ανέγερση σχολείων.

 

«Φιλόδημος», «Έξυπνη Πόλη» και το «μοντέλο Ξάνθης»

Παράλληλα, συζητήθηκε και το θέμα της συνέχισης της  χρηματοδότησης του Προγράμματος «Φιλόδημος». Το υπουργείο άμεσα θα χρηματοδοτήσει μέσω του προγράμματος τον δήμο, για τον εξοπλισμό του δημοτικού κυνοκομείου, αλλά και την αντικατάσταση του ταρτάν στο γήπεδο της Ασπίδας.

Στην ατζέντα των επαφών, συμπεριλήφθηκε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου συζητήθηκαν οι προτάσεις εφαρμογών, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Έξυπνη Πόλη». Ο κ. Φανουράκης τόνισε ότι ο δήμος Ξάνθης έχει προχωρήσει σε ένα συνολικό σχεδιασμό, όπου σε σύντομο χρονικό διάστημα -εντός του ’20- ο δήμος θα είναι σε θέση να προκηρύξει το πρώτο μεγάλο έργο.

Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι οι δύο θεσμικοί παράγοντες της Ξάνθης έγιναν δεκτοί από τους εκπροσώπους των φορέων, με τους οποίους συνεργάστηκαν με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια, για τον τρόπο που αντιμετώπισε η περιοχή μας τον κορωναϊό, σημειώνοντας πως το «μοντέλο Ξάνθης» έχει ακολουθηθεί σε πολλές περιοχές της χώρας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Πολιτιστικά
Τοπικά