Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας: καταδικάζουμε τις επιθετικές ενέργειες των στρατιωτικών δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν.

Για ακόμη μία φορά, η πολύπαθη Δημοκρατία του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) και κυρίως ο αρμενικής καταγωγής πληθυσμός της, βρέθηκε στο στόχαστρο της απρόκλητης και βίαιης στρατιωτικής επίθεσης του Αζερμπαϊτζάν, με την επίσημη ηθική και υλική υποστήριξη της Τουρκίας. Πρόκειται για μία γενικευμένη κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή, σχεδιασμένη και ενορχηστρωμένη από κοινού, από τα ιδεολογικά αδελφά καθεστώτα Αλίγεφ και Ερντογάν.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος κατηγορηματικά και απερίφραστα καταδικάζει τις επιθετικές ενέργειες των στρατιωτικών δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και στέκεται αλληλέγγυα στον δοκιμαζόμενο αρμενικό λαό. Η κοινή μοίρα των γενοκτονημένων χριστιανικών λαών, Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, Αρμενίων και Ασσυρίων έχει σφυρηλατήσει ισχυρά δεσμά φιλίας και αδελφοσύνης. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον αμυντικό αγώνα που διεξάγει η Δημοκρατία του Αρτσάχ.

Όταν το 2016, αντιπροσωπεία της Π.Ο.Ε. προσκλήθηκε επισήμως στην Αρμενία, επισκεφθήκαμε με δική μας ευθύνη την χειμαζόμενη περιοχή, παρά τις φιλικές συστάσεις για τους κινδύνους που καραδοκούσαν. Βρεθήκαμε λοιπόν αντιμέτωποι με την πλήρη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή, και εκεί ακριβώς εδράζεται η παρούσα δήλωση συμπαράστασης στους αδελφούς Αρμενίους.

Η Ομοσπονδία μας καλεί την Ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρουν όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο με σκοπό να σταματήσει άμεσα η στρατιωτική εισβολή των Αζέρων.

Ζητάμε την απερίφραστη καταδίκη των επιθετικών ενεργειών Αζερμπαϊτζάν και Τουρκίας, ενέργειες που εγκυμονούν τον κίνδυνο περαιτέρω εμπλοκής και άλλων δυνάμεων στην διένεξη και την πυροδότηση πολεμικών επιχειρήσεων ευρύτερης κλίμακας.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και πονηροί. Δεν επιτρέπεται κανενός είδους εφησυχασμού και τήρηση ουδετερότητας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά