«Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»-Σήμερα στα Άβδηρα η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης με το σύνολο των χάλκινων πνευστών και κρουστών.

Στα Άβδηρα σήμερα Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 πέφτει η αυλαία του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός». Στον υποβλητικό αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων υπό το φώς του φεγγαριού η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης με το σύνολο των χάλκινων πνευστών και κρουστών της υπό τη διεύθυνση του Δημοσθένη Φωτιάδη, θα μας χαρίσει υπέροχα ακούσματα με έργα από την Αναγεννησιακή περίοδο έως τις μέρες μας.

Ένα μεγάλο επιτελείο από εργαζόμενους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης μόχθησε το τελευταίο διάστημα σε πολλούς τομείς, εφόσον, εκτός από τις συνήθεις προετοιμασίες είχαν τώρα να σκεφθούν και το ό,τι πρέπει να γίνει για την τήρηση των πρωτοκόλλων για την αποφυγή του COVID-19.

Συγκεκριμένα


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης σας προσκαλεί την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 στον αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων για να παρακολουθήσετε τη μουσική εκδήλωση του συνόλου χάλκινων πνευστών και κρουστών οργάνων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η ορχήστρα θα παρουσιάσει πλούσιο πρόγραμμα με έργα από την Αναγεννησιακή Περίοδο ως τις μέρες μας. Η ώρα προσέλευσης του κοινού είναι 19:00 και η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19:30.

Για τη συμμετοχή σας θα πρέπει να κάνετε προκράτηση θέσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://digitalculture.gov.gr/…/i-k-o-th-ston-archeologiko…/. Λόγω περιορισμένων θέσεων, σε περίπτωση που έχετε κάνει προκράτηση και δεν θα προσέλθετε, σας παρακαλούμε να προβείτε σε ακύρωσή της στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση. Για όσους δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης στην ηλεκτρονική διεύθυνση, μικρός αριθμός θέσεων θα διατίθενται μέχρι εξαντλήσεως στο αρχαιολογικό μουσείο Αβδήρων μόνο το πρωί της ημέρας της εκδήλωσης.

Για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο απαιτείται η καταβολή του αντιτίμου του εισιτηρίου εισόδου (τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ, τιμή μειωμένου εισιτηρίου: 2 ευρώ). Ισχύουν οι κάρτες ελευθέρας εισόδου.

Στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του COVID-19 είναι απαραίτητη η τήρηση των ισχυόντων πρωτοκόλλων ασφαλείας. Για το λόγο αυτό είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παραμένουν καθήμενοι καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ συνίσταται η έγκαιρη προσέλευση και η σταδιακή απομάκρυνση από το χώρο προς αποφυγή συγχρωτισμού.

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά