2 δράστες και 9 μετανάστες στα χέρια της αστυνομίας.

Συνελήφθησαν στις 20-11-2020 το μεσημέρι, στους νομούς Έβρου και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Στην πρώτη περίπτωση, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό, διότι μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έναν (1) μη νόμιμο μετανάστη.

Ο δράστης οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη Χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, έναν (1) μη νόμιμο μετανάστη, τον οποίο είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο ανάμεσα σε εμπορεύματα.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε επαρχιακή οδό της Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Το όχημα δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και κατά την προσπάθεια διαφυγής ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε νησίδα, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ ο οδηγός – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό και ρυμουλκούμενο) και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά