Λάμπης Καϊτεζίδης για ΑμεΑ: Απαιτείται μαχητική διεκδίκηση.

 
Ο Λάμπης Καϊτεζίδης μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ και κάλεσε το αναπηρικό κίνημα, όταν ξεπεραστεί η πανδημία να διεκδικήσει μαχητικά…
 
Για τον ίδιο, τα προβλήματα είναι κοινά για όλους. «Οικονομικά, Εκπαίδευση, ακόμα και κίνηση μέσα στην πόλη είναι ζητήματα που τα αντιμετωπίζουμε όλοι. Απλώς τα άτομα με αναπηρίες, ακόμα περισσότερο».
Επισήμανε ότι Άτομα με Αναπηρία θα έπρεπε να βρίσκονται σε θέσεις, δίπλα στη διοίκηση ώστε «να βομβαρδίζουν με τα αιτήματά μας» και αναρωτήθηκε πόσοι ΑμεΑ είναι σύμβουλοι του εκάστοτε δημάρχου ή περιφερειάρχη.
Παράλληλα, σχολίασε αρνητικά το «επικοινωνιακό τέχνασμα» των εγκαινίων του ανελκυστήρα για ΑμεΑ στον Παρθενώνα, αυτήν την ημέρα…
 
Παράλληλα, επισήμανε ότι κανονικά «θα έπρεπε να είμαστε παντού, να συμμετέχουμε σε όλους τους πολιτιστικούς και τους αθλητικούς συλλόγους…» ενώ σχετικά με το θέμα της προσβασιμότητας, συμφώνησε με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ερσίν Μποζ, και υποστήριξε ότι η έννοια… «αναγκάζει να αλλάξουμε τα στάνταρντ μας»…
 
«Σήμερα ειδικά οι τυφλοί έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση ηχητική και το κόστος είναι μικρό σε βιβλία, σε ιστοσελίδες», είπε σημειώνοντας πως «είναι απίστευτο να μην μπορώ να επικοινωνήσω»
Μεταξύ αστείου και σοβαρού, κάλεσε το αναπηρικό κίνημα να «οργανωθεί τις επόμενες 362 μέρες και… να αφήσει δυο τρεις και για τους υπόλοιπους » και επισήμανε ότι θα μπορούσαν όλα τα σωματεία και οι σύλλογοι ΑμεΑ να στεγαστούν σε ένα κτίριο. «Έχουμε τόσα που ρημάζουν», είπε και πρόσθεσε πως μια τέτοια διαδικασία δε θα κόστιζε στον δήμο, καθώς υπάρχουν ευρωπαϊκά προγράμματα για να την υποστηρίξουν.
«Δεν το βάζω κάτω και περιμένω να τελειώσει η ιστορία με τον κόβιντ για να βγούμε έξω και να κάνουμε… χειρότερα πράγματα», τόνισε χαρακτηριστικά και ζήτησε από τους συμπολίτες του να… «προσέχουν τον εαυτό τους, γιατί αν κάνετε αυτό δε θα κολλήσετε και τους άλλους»…
 
Ακούστε τον κ. Λ.Καϊτεζίδη.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Ελευθερία Μούκανου
Μοντάζ: Παναγιώτης Χαραλαμπάκης
Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου
 
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά