Τα κάλαντα των παιδιών της Ξάνθης! Γέμισε η πόλη και οι καρδιές μας από τις καθάριες, γεμάτο χαρά και προσδοκία, φωνές των παιδιών της πόλης μας.

Παραμονή Χριστουγέννων. Η πρωινή εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου μετέφερε την πιο πολύτιμη, αισιόδοξη και γεμάτη μηνύματα και νοήματα είδηση…

Οι ψηφιακές μαθητικές χορωδίες της πόλης μας, με την αμέριστη συμβολή των εκπαιδευτικών Μουσικής των σχολείων, την ζωντάνια και τη δημιουργικότητα ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τραγούδησαν τα κάλαντα – προσευχήθηκαν για την υγεία όλων, αποδεικνύοντας ότι το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν μπορεί να το καταστείλει κανένας ιός, καμία πανδημία…

Οι μαθητές «τα είπαν» σε όλους τους συμπολίτες μας, στους γέροντες της περιοχής μας, αλλά και στην πρώτη πολίτη της χώρας, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συντοπίτισσάς μας, την κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Και του χρόνου, παιδιά – Σας ευχαριστούμε…

 

Στην όμορφη προσπάθεια συμμετείχαν:

 

-Το 3ο Δημοτικό Σχολείο, με υπεύθυνη την Μουσικό Ραψιμέ Ντανιελιάν. Η ψηφιακή χορωδία διάλεξε να τραγουδήσει τα Μωραΐτικα Κάλαντα, τα οποία και απέδωσαν οι μαθητές: Γιώργος Μελίδης, Γιάννης Καριώτης, Εύα Λεβκόβσκαγια, Θεοδώρα Σαλτούρου, Αναστασία Καλαϊτζίδου, Παρασκευή Ανδρεάδου, Μιλένα Νταβογιάν, Αλεξάνδρα Μουχτάρη, Μιχάλης Γιανκανίδης, Ιωάννα Γιανκανίδου, Θανάσης Σεκερτζής, Μελένια Αγιατζίδη, Κατερίνα Αλατά.

 

-Το 10ο Δημοτικό Σχολείο, με υπεύθυνη την Μουσικό Ιωάννα Αμπατζίδου, με κάλαντα Ικαρίας και με τους μαθητές: Αναστασία Ορφανίδου, Βασίλης Κερεμιτσής, Κώστας Ορφανίδης, Μαριάνθη Θεοδοσιάδου, Δανάη Λώλου, Αναστασία Συνικιώτη, Κύρα Παπαγιαννάκη, Γιώργος Κοράσης, Ελένη Μάντζαρη

 

-Το 13ο Δημοτικό Σχολείο, με υπεύθυνη τη Μουσικό Αγάθη Πάνκου και με τους μαθητές, που τραγούδησαν τα κρητικά κάλαντα: Ελένη Ζαχαριάδου, Παναγιώτα Καρυώτη, Σταυρούλα-Αναστασία Λαϊνά, Δημήτρη Μίχο, Απόστολο Τζανή, Ευαγγελία Χιώτη.

 

 

-Το 14ο Δημοτικό Σχολείο με την υπεύθυνη Μουσικό Ξανθίππη Αναστασιάδου και τους μαθητές να τραγουδούν τα Μακεδονικά Κάλαντα: Νίκο Βαλκάνη, Δήμητρα Κραββάρη, Ελένη Καραλιοπούλου, Κώστα Παλπάνη, Μελιτίνη Σιμιάκου, Νικολέτα Πεχλιβάνη, Κωνσταντίνα Τασούδη, Ασημένια Κουτσομιχάλη, Κωνσταντίνα Κυνηγοπούλου, Γεωργία Μαυρίδου, Ιωάννη-Ραφαήλ Τσικούδη, Πολυξένη-Μαρία Χατζοπούλου, Ραφαηλία Βουλγαράκη, Δανάη Κουτσομιχάλη, Ελευθερία Μπαρμπαροπούλου

 

 

-Τα Δημοτικά Σχολεία Αβδήρων και Εξοχής, με την υπεύθυνη Μουσικό Μαρία Μανανά στα κάλαντα Αβδήρων και τους μαθητές: Κυριακή Μαυρίδου, Νίκο Ξανθόπουλο, Στέλλα Πειρουνίδου, Μαρίνα Πέτροβα, Βασιλική Χούτα

 

-Το Εκκλησιαστικό Σχολείο, με τον υπεύθυνο Μουσικό Ιωάννη Κατσούλη και τους μαθητές να τραγουδούν τα Βυζαντινά κάλαντα: Έλενα Μετερεζλή, Πελαγία Μίτροβιτς, Ελπίδα Κασάμποβα, Μαρία Κωτσάλη, Ιωάννα Γούτα, Βιολέτα Πάσεβα, Απόστολο Κατσαρέλη, Γιάννη Μπεδρελίδη, Ραφαήλ Κουμαραμπή, Γκαλίν Γκεωργκίεβ, Θεόδωρο Μίχνεβ, Σπύρο Κωνστάνταρο, Μαρία Κωτσάλη, Νίκο Βλαχόπουλο, Χριστόδουλο Μπίνα

Το εκκλησιαστικό σχολείο Ξάνθης αποτελείται από γυμνάσιο και γενικό λύκειο στο οποίο, εδώ και μερικά χρόνια, φοιτούν και κορίτσια.

Αποτελεί ένα σχολείο πρότυπο, συνδυάζοντας υψηλό επίπεδο διδασκαλίας, από έμπειρους καθηγητές και  ολιγομελή τμήματα σε προστατευμένο περιβάλλοντα χώρο.

Κύριος στόχος  του είναι η διαπαιδαγώγηση των παιδιών με τις χριστιανικές αξίες και την ένταξη τους, ως ενεργά μέλη, τόσο στην κοινωνία ευρύτερα, όσο και στο ενοριακό σύνολο.

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί η φοίτηση σε αυτό παιδιών από τρίτες χώρες, παιδιά τα οποία μεγαλώνουν με την Ελλάδα και τις χριστιανικές αξίες ριζωμένες στις καρδίες τους, αποτελώντας άτυπους πρεσβευτές του Ελληνικού πολιτισμού στις χώρες τους.

Η χορωδία συμμετέχει σε όλες τις δράσεις του σχολείου καθώς και στις λειτουργικές ανάγκες του παρεκκλησίου των Ταξιαρχών. Έχει πάρει μέρος σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλεως μας και σε λοιπούς νομούς της Ελλάδας (Πάτμος 2014, Συναυλία στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ στα πλαίσια του προγράμματος commenius του 3ου Λυκείου το 2015, Μνήμη Αλώσεως στο Δημοτικό Αμφιθέατρο το 2017 κ.α.) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Ελευθερία Μούκανου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά