Δήμαρχος Ξάνθης: Κρατάμε τον θεσμό ζωντανό με τη βεβαιότητα ότι το 2022 θα είμαστε όλοι μια τεράστια γιορτινή αγκαλιά

Την επίσημη έναρξη του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2021 κήρυξε χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, επισημαίνοντας την ανάγκη διατήρησης του μεγάλου θεσμού της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς μας, αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι την επόμενη χρονιά θα είμαστε Όλοι Μαζί -γιορτάζοντας την πραγματική διάσταση των Λαογραφικών Θρακικών Γιορτών της πόλης μας.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ηλίας Ασκαρίδης, παρέδωσε το Λάβαρο του φετινού Καρναβαλιού στον Δήμαρχο, ο οποίος τον συνεχάρη, καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων, βάσει των συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία.

 

Το Μήνυμα του Δημάρχου

Συνδημότισσες –Συνδημότες,

Η 55η χρονιά του Καρναβαλιού πέρσι και η 56η φέτος έχουν σημαδευτεί και θα μείνουν στην ιστορία ως δύο χρονιές ξεχωριστές που η πανδημία στέρησε απ’ όλους μας τη χαρά της πραγματικής διάστασης των γιορτών μας.

Παρ’ όλα αυτά συνεχίζουμε μαζί σας να κρατάμε τον θεσμό ζωντανό με τη δική σας ενεργή δράση, με το δικό σας ενδιαφέρον, με τη δική σας θετική ενέργεια και με τη βεβαιότητα ότι το 2022 θα είμαστε όλοι μαζί, θα ξεφαντώνουμε όλοι μαζί θα τραγουδάμε και θα χορεύουμε όλοι μαζί -θα είμαστε όλοι μαζί μία τεράστια αγκαλιά.

Αυτό που μας έλειψε περισσότερο απ’ όλα νομίζω ότι είναι το άγγιγμα, η σωματική επαφή που έρχεται ως αποτέλεσμα, ως συνέχεια και ως συμπλήρωμα της ψυχικής επαφής, που ως κοινωνία παλέψατε-παλέψαμε, αγωνιστήκατε-αγωνιστήκαμε και την κρατήσαμε όλοι μαζί ζωντανοί με αλληλεγγύη, συνοχή και ομόνοια.

Γνωρίζω ότι αυτός ο αγώνας ήταν και συνεχίζει να είναι δύσκολος. Γνωρίζω από πρώτο χέρι τις προσπάθειες που καταβάλλατε εσείς οι υπέροχοι άνθρωποι, οι υπέροχοι πολίτες της Ξάνθης, ώστε να συνεχίσουμε ως κοινωνία, ως Ξάνθη να κρατάμε ψηλά το αίσθημα ευθύνης και ανθρωπιάς, το αίσθημα της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού που σας διακρίνει και κάνει την κοινωνία μας ξεχωριστή.

Φοράμε και φέτος μάσκες του ξανθιώτικου καρναβαλιού. Δίνουμε μήνυμα και συμβολισμούς ακόμα και με αυτή τη «λάθος μάσκα». Όλοι μαζί μπορούμε να γιορτάσουμε να χαρούμε να δημιουργήσουμε και να ανανεώσουμε τις ελπίδες μας για το αύριο, για το μέλλον.

Αυτή η «λάθος μάσκα» για τις αποκριές, αυτή η σωστή μάσκα για την προφύλαξη της κοινωνίας μας είναι που μας επιτρέπει να είμαστε και αύριο όλοι παρόντες με συνέπεια και ασφάλεια γιατί καλά γνωρίζω ότι επιθυμία όλων μας είναι του χρόνου, στη μεγάλη γιορτή μας, στο Ξανθιώτικο Καρναβάλι να μη λείπει κανείς.

Θα είμαστε όλοι και όλες παρόντες και παρούσες, θα έχουμε δίπλα μας τους αγαπημένους μας. Όλη την υπέροχη κοινωνία μας και θα διασπείρουμε αυτή τη φορά με την καρδιά μας Ρυθμό, Κέφι, Χαμόγελο Ζωή.

Και όλα αυτά θα τα μοιραστούμε με όλη την κοινωνία και με όλους τους γνωστούς και φίλους, με όλους τους επισκέπτες που μας τιμούν κι εμείς υποδειγματικά φιλοξενούμε, ανοίγοντας διάπλατα την αγκαλιά μας σε κάθε επίπεδο.

Κηρύσσω την επίσημη έναρξη των γιορτών όχι μόνο με την ελπίδα, αλλά και με τη σιγουριά και βεβαιότητα ότι το 2022 στην 57η διοργάνωση θα είμαστε όλοι μαζί.

Όλοι μαζί, ελάτε να κάνουμε εικόνα, αυτά που σκεφτόμαστε για την επόμενη διοργάνωση

Όλοι μαζί, τέτοια εποχή, το 2022 θα κάνουμε ένα τεράστιο κύκλο που συμβολικά θα αγκαλιάζει όλη την πόλη. Ενώνοντας τα χέρια μας, κρατώντας, ο ένας το χέρι του άλλου θα νιώσουμε τις καρδιές μας να χτυπούν σα μία καρδιά, θα νιώσουμε έντονα ότι είμαστε ένα, θα αισθανθούμε έντονα τη δύναμη του συνόλου της κοινωνίας μας κι όλο μαζί με μία φωνή, με μία καρδιά με μία ενέργεια, θα κηρύξουμε την επίσημη έναρξη των γιορτών.

Όλοι Μαζί!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Ελευθερία Μούκανου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Καρναβάλι
Πολιτιστικά
Τοπικά