Οι Μητροπολίτες Ξάνθης και Περιθεωρίου και Μαρωνείας και Κομοτηνής στις σεισμόπληκτες περιοχές

Τήν Παρασκευή 12-3-2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων μαζί  με τον  Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη  Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα  επισκέφθηκε  τα σεισμόπληκτα χωριά της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος  Δαμάσι, Μεσοχώρι, Πραιτώρι και Μαγούλα.

Ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και ο λαός της περιοχής υποδέχθηκαν εγκαρδίως τους  ποιμενάρχες της Θράκης, οι οποίοι   εδήλωσαν εμπράκτως το ενδιαφέρον τους, διερμηνεύοντες και τα αισθήματα της αλληλεγγύης του θρακικού λαού, προς τους κατοίκους της περιοχής και προσέφεραν οικονομική ενίσχυση.

Στη συνέχεια οι δύο αρχιερείς της Θράκης επισκέφθηκαν το Επισκοπείο της  Ἱεράς Μητροπόλεως Λαρίσης , όπου έγιναν δεκτοί από τον οικείο  Μητροπολίτη κ. Ἱερώνυμο, που τους ενημέρωσε για τις ζημίες που επέφερε ο σεισμός καθώς και για τις ανάγκες των εκεί σεισμοπλήκτων κατοίκων και εξέφρασε την χαρά και την ευγνωμοσύνη του για την παρουσία των δύο αρχιερέων, η οποία κομίζει μήνυμα ελπίδας και συμπαραστάσεως προς τους πληγέντες αδελφούς. 

Οι Μητροπολίτες Ξάνθης και Μαρωνείας επέστρεψαν αρτά το βράδυ της ίδιας ημέρας στις έδρες των Μητροπόλεών τους.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Θρησκευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά