Στο Μαξίμου η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ξάνθης Σοφία Ψωμά.

Στην Αθήνα (στην καρδιά του κέντρου αποφάσεων) βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ξάνθης κα Σοφία Ψωμά όπου είχε αρκετές πολύ σημαντικές συναντήσεις από τις οποίες ευελπιστούμε να προκύψουν πολλαπλά οφέλη για την Ξάνθη μας.

Η αρχή έγινε με την συνάντησή της με τον Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κο Θεόδωρο Λιβάνιο (στο γραφείο του στο Μαξίμου) και με θέμα το προσωπικό του Δήμου Ξάνθης.

Η αξιολόγηση, η κινητικότητα, αλλά και οι ελλείψεις του προσωπικού και πως αυτές θα καλυφθούν (με έκτακτους) το επόμενο διάστημα, ήταν τα κύρια θέματα της συνάντησης. Όπως προέκυψε ο Δήμος θα προκηρύξει το επόμενο διάστημα δύο θέσεις μονίμων μηχανικών αλλά και μια θέση οικονομολόγου.

Η συνάντηση συνεχίσθηκε με την κα Ψωμά να μεταφέρει στον Υφυπουργό κο Λιβάνιο την προτροπή του Δημάρχου Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελη για την απλούστευση των διαδικασιών, ώστε η ακίνητη περιουσία που ανήκει γενικότερα στο δημόσιο να μπορεί να παραχωρηθεί με εύκολες διαδικασίες στους Δήμους όταν πρόκειται να δημιουργηθούν σε αυτήν κοινωφελείς δραστηριότητες.

Τέλος το κύριο θέμα των ημερών, δεν θα μπορούσε να μην συζητηθεί και αυτό δεν είναι άλλο από το βαρύ χτύπημα της Covid-19 στην περιοχή της Ξάνθης και τη διάθεση της κυβέρνησης να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο η υγειονομική περίθαλψη των πολιτών δίνοντας στους δήμους τα απαραίτητα μέσα και φυσικά τους απαραίτητους πόρους.

Όπως φάνηκε από την συνάντηση από την πλευρά του Δήμου της Ξάνθης υπάρχουν πολλέ και εμπεριστατωμένες προτάσεις για υλοποίηση και αυτό που εισέπραξε η Γενική Γραμματέας του Δήμου κα Σοφία Ψωμά είναι ότι και από την Κυβέρνηση υπάρχει διάθεση για βοήθεια στην ακριτική Ξάνθης.

σ.ε. Ακολούθησαν επαφές της Γ.Γ. του δήμου σε Υπουργείο Εργασίας και Υπουργείο Αθλητισμού.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: xanthinews.gr

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Πολιτιστικά
Τοπικά