Ανοιχτό Σκοπευτήριο και θεματικά πάρκα στη Σταυρούπολη- γήπεδα 5Χ5 στα Κιμμέρια

Την επίσπευση διαδικασιών από πλευράς των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών ζήτησε ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, για την παραχώρηση εκτάσεων στα όρια του δήμου, που ανήκουν στην ιδιοκτησία των παραγωγικών υπουργείων.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις οι οποίες ενισχύονται στην περίοδο της πανδημίας μπλοκάρουν την προγραμματική στόχευση των δήμων και αποτελούν ένα μεγάλο αγκάθι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής είναι, σε αυτή τη φάση, είναι η δημιουργία ενός Ανοιχτού Σκοπευτηρίου Πυροβόλων Όπλων για Ολυμπιακά Αθλήματα και Μη Ολυμπιακά, σε έκταση, ιδιοκτησίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, από το Παλιό Πεδίο Βολής της Σταυρούπολης και την ευρύτερη περιοχή. Μια δομή που, όπως είπε ο δήμαρχος μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης αθλητικών εκδηλώσεων. «Από τη Λάρισα έως τον Έβρο δεν υπάρχει αντίστοιχη δομή», σημείωσε και πρόσθεσε πως το Σκοπευτήριο, εκτός από την ανάπτυξη αθλητικής δραστηριότητας, θα μπορούσε να εξυπηρετεί και τις ανάγκες εξάσκησης των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και των μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου.

Επίσης, όπως σημείωσε, σε συνδυασμό με το Κλειστό Σκοπευτήριο Αεροβόλων Όπλων στον Δαφνώνα που σε αυτή τη φάση είναι ανενεργό θα έχει τη δυνατότητα να συνδιοργανώνει αθλητικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, προσελκύοντας επισκέπτες από ολόκληρη τη χώρα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε δύο οικόπεδα, ιδιοκτησίας του Υπουργείου Οικονομικών, στα οποία η στόχευση της δημοτικής αρχής αφορά σε δύο θεματικά πάρκα, στην περιοχή του Δαφνώνα, όπου διοργανώνονται τα «Δημήτρια», δημιουργώντας ένα «πολιτιστικό σημείο», με χώρο συναυλιών και εκθετικών περιπτέρων, αλλά και τη δημιουργία Έκθεσης τοπικών προϊόντων, που να δίνεται η δυνατότητα πώλησής τους.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην κατασκευή δύο γηπέδων 5Χ5, στα Κιμμέρια, σε έκταση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, επισημαίνοντας πως απαιτούνται οργανωμένοι χώροι για την ανάπτυξη του «αγαπημένου σπορ της νεολαίας», δυνατότητα που πρέπει να προσφέρεται στους νέους του δήμου χωρίς διαχωρισμούς.

Ακούστε τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μ.Τσέπελη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Ελευθερία Μούκανου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά