Στο μεγάλο ταξίδι ο χαμογελαστός φωτογράφος, στη γειτονιά των Αγγέλων ο Νίκος Μαγγίνας. Ο χαμογελαστός φωτογράφος

Από  τον κορωνοϊό έχασε τη μάχη για τη ζωή  ο Νίκος Μαγγίνας, προσωπικός φωτογράφος του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου.

Ο Νίκος Μαγγίνας  ακολουθούσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη  σε όλες τις επισκέψεις του ανά τον κόσμο.

Ο Νίκος Μαγγίνας, απλός, οικείος, πάντα ευδιάθετος με χιούμορ και ισχυρή προσωπικότητα σύνδεσε το όνομά του με τον Οικουμενικό θρόνο  καθώς ήταν ο άνθρωπος ο οποίος απαθανάτισε όλα τα σημαντικά γεγονότα του Πατριαρχείου τις τελευταίες δεκαετίες. 

Στο πένθος η ομογένεια, την οποία επίσης υπηρέτησε με προσήλωση σε σχέση πάντα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθώς έδινε φως και κίνηση με τον φωτογραφικό του φακό σε κάθε πτυχή των συναντήσεων που πραγματοποιούνταν.

 

Το 2012 ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον είχε τιμήσει για την προσφορά του στην ομογένεια, απονέμοντάς του τον Σταυρό του Απόστολου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.

 

Η Ιμβριακή Ένωση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ιμβρίων εκφράζει τη βαθιά οδύνη του για την απώλεια του αγαπητού σε όλους μας Νίκου Μαγγίνα, φωτογράφου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Νίκος ήταν ένα ζωντανό σύμβολο του Ρωμιού της Πόλης. Σεμνός, σοβαρός και έμπιστος, ηθικά ακέραιος και επαγγελματίας. Στυλοβάτης στα μικρά και στα μεγάλα.

Το όνομά του έχει ήδη προστεθεί στο πάνθεον των φωτογράφων ιστορικού αρχείου. Είχε δε τιμηθεί το 2012 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την προσφορά του στην Ομογένεια, με την απονομή του Σταυρού του Απόστολου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου. 

Για εμάς όμως θα είναι πάντα ο Άνθρωπος που όταν τον βλέπαμε, ένα αυθόρμητο χαμόγελο διαγραφόταν στα χείλη μας.

Αιωνία σου η Μνήμη Νίκο Μαγγίνα, η αγαπημένη σου Πόλη πάντα θα σε αναζητά...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Θρησκευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά