Είμαστε μαζί: Προχωρά η δομή για κακοποιημένες γυναίκες στον Δήμο Ξάνθης

Σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο “Είμαστε Μαζί-Έχουμε Φωνή”  σημειώνει ότι εδώ και ένα μήνα κινητοποιείται σε εβδομαδιαία βάση γύρω από ένα αίτημα: Την ίδρυση του συμβουλευτικού κέντρου κακοποιημένων γυναικών στο Δήμο Ξάνθης. Μέχρι στιγμής έχουν συλλεχθεί εκατοντάδες υπογραφές από πολίτες της Ξάνθης, ενώ δεν είναι λίγοι και οι σύλλογοι που υιοθέτησαν το αίτημα αντιλαμβανόμενοι την αναγκαιότητα ίδρυσης του κέντρου.

“Με ικανοποίηση ακούσαμε την Γενική Γραμματέα του Δήμου, σε συνέντευξη της στο δημοτικό ραδιόφωνο, να δηλώνει ότι το αίτημα μας έχει πλέον δρομολογηθεί. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ο Δήμαρχος έχει την διάθεση να δημιουργήσει μια συμβουλευτική δομή με  άμεση υποστήριξη τέτοιων περιστατικών.».

Παρά το γεγονός ότι το αίτημα μας δείχνει να αποκτά υπόσταση, εφόσον έχει πλέον ανοίξει από τους αρμόδιους δημόσιος διάλογος, η διεκδίκηση μας δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι να δούμε το κέντρο στην πόλη μας.

Ραντεβού λοιπόν κάθε Σάββατο στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, συνεχίζουμε να συλλέγουμε υπογραφές, πιέζουμε για την άμεση υλοποίηση του αιτήματός μας. Σας περιμένουμε όλες και όλους εκεί.” αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά
Σταυρούπολη