Μικρότερο από 3,5%, το ποσοστό των θετικών τεστ, σήμερα στην Ξάνθη. 202 δείγματα, 7 θετικά.

Στα συνεχιζόμενα δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ και τον Δήμο Ξάνθης, σήμερα Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, 202 συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν  στη διαδικασία και ουσιαστικά έγκαιρα προστατεύουν με την ενέργειά τους αυτή τους εαυτούς τους και τους γύρω τους.

 Επτά (7)  δείγματα εντοπίστηκαν θετικά στον ιό.

Το ποσοστό των θετικών σε σχέση με αυτά που πραγματοποιούνται είναι μικρότερο από το 3,5% και αυτό είναι αισιόδοξο για την πορεία της κυκλοφορίας του ιού στην ΠΕ Ξάνθης.

Δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να εφησυχάζουμε. Φοράμε τη μάσκα, κρατάμε αποστάσεις, σχολαστικά απολυμαίνουμε τα χέρια μας και προστατευόμαστε, ώστε να διατηρήσουμε τη χαμηλή κυκλοφορία του ιού στην κοινότητα, να κερδίσουμε χρόνο και να θωρακιστούμε με τα εμβόλια.

 Σύμφωνα με τον προγραμματισμό έως 

 και την Παρασκευή  16 Απριλίου στην  Κεντρική Πλατεία θα διενεργούνται  δωρεάν έλεγχοι μέσω rapid test από τις 09:00 έως τις 14:00

Όσοι πολίτες επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση  πρέπει να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας  τους (Α.Μ.Κ.Α.) και να έχουν απαραίτητα μαζί τους  την αστυνομική τους ταυτότητα.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι όσα τεστ δίνουν θετικό δείγμα, ακολουθεί σύμφωνα με το πρωτόκολλο επανέλεγχος με  test PCR και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το απαιτούμε .

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Φωτογραφία: xanthipost.gr

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά