‘Γυναίκες της Αγάπης’, όνομα και πράγμα- Φύλακες άγγελοι τα κορίτσια της επιτροπής του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών για τους Ξανθιώτες που χρειάζονται βοήθεια.

Το δικό τους χώρο, τη Στέγη Προσφοράς & Αγάπης, απέκτησε η φιλανθρωπική επιτροπή ‘Γυναίκες της Αγάπης’ του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν.Ξάνθης ‘Η ΑΓΑΠΗ’.

Στην οδό Κουγιουμτζόγλου 24, θα έχουν πλέον τα μέλη της επιτροπής τη δυνατότητα, οργανωμένα, να συγκεντρώνουν όλες τις προσφορές συμπολιτών, προκειμένου να συνεχισθεί απρόσκοπτα το φιλανθρωπικό τους έργο. Εννοείται ότι η έδρα τους είναι στα γραφεία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, επιτροπή του οποίου αποτελούν.

Οι δυσκολίες της περιόδου που διανύουμε με την πανδημία, είχαν σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν κατακόρυφα και οι ανάγκες περισσότερων συμπολιτών. Οικογένειες αλλά και μεμονωμένοι συμπολίτες, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν μόνοι τους ακόμη και προς το ζην, επισημαίνει η προεδρεύουσα της επιτροπής, κ. Ελένη Κριεζή.

Σε μηνιαία βάση, οι ‘Γυναίκες της Αγάπης’, διανέμουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε 70 οικογένειες, και σε απόλυτο αριθμό σε 250 περίπου Ξανθιώτες. Ανάμεσα τους και άπορες πολύτεκνες οικογένειες.  Υποστηρίζουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες μαθητών και μαθητριών, οι οικογένειες των οποίων δεν δύνανται να επωμιστούν το κόστος των φροντιστηριακών εξόδων, αλλά και κάθε Σεπτέμβριο είναι εκεί για να προμηθεύσουν με τα αναγκαία είδη ένδυσης τα παιδιά . Φροντίζουν ακόμη για την θέρμανση τους κρύους μήνες του χειμώνα, αλλά και για την εξόφληση λογαριασμών ΔΕΚΟ, όπου είναι αναγκαίο.

Είμαστε περήφανες για τα κορίτσια μας, τονίζει η κ. Κριεζή, και έχει κάθε λόγο να το δηλώνει δημόσια, αφού η προσφορά μόνο ανέξοδη δεν είναι σε κόπωση, ψυχική και σωματική. Και τα κορίτσια αυτά συντηρούν και φροντίζουν ολόκληρες οικογένειες εισπράττοντας , ως αντίδωρο, αγάπη: ’Το χαμόγελο και η ανακούφιση που νιώθουν, είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή’, λέει η κ. Κριεζή. Αυτήν άλλωστε, την αγάπη προς τον συνάνθρωπο, είναι ταγμένες να προσφέρουν.

Οι δράσεις της επιτροπής δεν περιορίζονται μόνο στην κάλυψη των αναγκών που προαναφέρθηκαν. Διακριτικά και αθόρυβα στέκονται, φύλακες άγγελοι, στο πλευρό όσων βιώνουν την απόγνωση και το κόστος της ασθένειας, την απελπισία της μοναξιάς, την αβεβαιότητα για το αύριο : ‘ συμπολίτες που μέχρι χθες ζούσαν με αξιοπρέπεια ανάμεσα μας, έρχονται σήμερα και κάνουν αιτήσεις προς την επιτροπή. Υπάρχουν φορές που νύχτα αφήνουμε τρόφιμα σε οικογένειες για να μην γίνουμε αντιληπτοί από τους γείτονες. Δυστυχώς οι αιτήσεις αυξάνονται’ , γνωστοποιεί.

Πηγές εσόδων –για τα πολλά έξοδα της επιτροπής- η ετήσια συνδρομή των 10 ευρώ, οι χορηγίες επιχειρηματιών της πόλης και το κοινωνικό λαχείο με κόστος μόλις ένα ευρώ. Για το λαχείο η κ. Κριεζή επισημαίνει: ‘ μη μας προσπερνάτε όταν ζητούμε να διαθέσετε ένα ευρώ για το κοινωνικό λαχείο. Είναι πολύ σημαντικό για πολλές οικογένειες της Ξάνθης’.

 Η παρέμβαση του Γ.Παπαχρόνη

Στη συζήτηση παρενέβη ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης ‘Η ΑΓΑΠΗ’ κ. Γιάννης Παπαχρόνης, ο οποίος υπενθύμισε ότι η επιτροπή ιδρύθηκε το 2013, και αποτελεί το φιλανθρωπικό κομμάτι του συλλόγου: ‘ είμαστε όλοι περήφανοι για τα κορίτσια της Αγάπης. Μαζί και με τις υπόλοιπες κοινωνικές δομές που δραστηριοποιούνται στην Ξάνθη, προσφέρουν ουσιαστικό έργο. Οι ωφελούμενοι της επιτροπής δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος ΤΕΒΑ. Οι ανάγκες , δυστυχώς , είναι μεγάλες και συνεχώς αυξανόμενες’ , επεσήμανε προσθέτοντας ότι όσοι και όσες επιθυμούν να συστρατευθούν στο πλευρό τους  μπορούν να το πράξουν ποικιλοτρόπως: είτε με εθελοντική εργασία, είτε προσφέροντας είδη, είτε χρήματα.

Η επιτροπή συνεργάζεται και με υπηρεσίες του δημοσίου όπως η πρόνοια, οι δήμοι ακόμη και το δασαρχείο για την προμήθεια καυσόξυλων σε νοικοκυριά κάθε χρόνο.

Η κ. Ελένη Κριεζή ευχαρίστησε θερμά και επώνυμα τους επιχειρηματίες της Ξάνθης που στέκονται στο πλευρό της επιτροπής και κάλεσε όποιον επιθυμεί να βοηθήσει να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα: 25410 22256 και 6948809303.

Ας είναι το λίγο του καθενός να γίνει το πολύ γι’ αυτές τις οικογένειες, κατέληξε.

Ακούστε την κ. Ε. Κριεζή και την παρέμβαση του κ. Γ. Παπαχρόνη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά