Αντιδήμαρχος Δ.Ε Σταυρούπολης Α. Ελευθεριάδης: Σύσσωμη η τοπική κοινωνία της Σταυρούπολης επιθυμεί Πειραματικό σχολείο/Κατατέθηκε πρόταση προς τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες

Μπορεί η πρόταση για μετατροπή του 17ου δημοτικού σχολείου σε πειραματικό να προκάλεσε αναστάτωση σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου, και οι αντιδράσεις να συνεχίζονται ακόμη, όμως η τοπική κοινωνία της Δ.Ε. Σταυρούπολης επιθυμεί να λειτουργήσει Πειραματικό Σχολείο στο εξαθέσιο, ολοήμερο, δημοτικό σχολείο Σταυρούπολης.

Όπως ενημέρωσε, μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο, ο αντιδήμαρχος Σταυρούπολης κ. Απόστολος Ελευθεριάδης, ήδη κατατέθηκε έγγραφη πρόταση προς το Δήμαρχο Ξάνθης, τον Αντιπεριφερειάρχη, τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και τον κυβερνητικό βουλευτή, με αίτημα να ιδρυθεί και να λειτουργήσει Πειραματικό Δημοτικό σχολείο στη Δ.Ε.Σταυρούπολης.

Την πρόταση υπογράφουν και οι έξι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, όπως και ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Σταυρούπολης.

«Φέτος φοιτούν 41 παιδιά από το σύνολο των Τοπικών Κοινοτήτων στο δημοτικό σχολείο Σταυρούπολης. Όταν ήμουν εγώ μαθητής, είμασταν πάνω από 50 παιδιά. Είναι εμφανές ότι φθίνει, χρόνο με το χρόνο, ο αριθμός των μαθητών. Εάν σε λίγα χρόνια επέλθει περαιτέρω μείωση στον αριθμό των μαθητών, το σχολείο θα κλείσει. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αργά ή γρήγορα, θα συμπαρασύρει και το Γυμνάσιο-Λύκειο και , εννοείται , η περιοχή θα υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο. Γι’ αυτό παρακαλώ όλους τους αποδέκτες της έγγραφης πρότασης μας, να την εξετάσουν με μεγάλη προσοχή», υπογράμμισε ο κ. Ελευθεριάδης.

Σημείωσε ακόμη ότι ενήμερη είναι η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Δήμου Ξάνθης, η οποία στηρίζει την πρόταση, αλλά και οι γονείς των μαθητών του σχολείου.

Ο Αντιδήμαρχος πρόσθεσε ακόμη ότι το δημοτικό σχολείο Σταυρούπολης πληροί όλες τις προδιαγραφές για να μετατραπεί σε πειραματικό: άριστες και καλοσυντηρημένες κτιριακές εγκαταστάσεις, έμπειροι εκπαιδευτικοί, διαθέτει πλήρη υλικοτεχνική υποδομή, έξι αίθουσες από 50 τ.μ η καθεμία, αίθουσα υπολογιστών, αίθουσα θεάτρου με παρασκήνια, αυλή 5 στρεμμάτων με κιόσκι και γήπεδα βόλεϊ και μπάσκετ.

Στην έγγραφη πρόταση τους ο αντιδήμαρχος και οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, επισημαίνουν τα παρακάτω:

«Πληροφορηθήκαμε την πρόταση της Α/Βαθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης για τη δημιουργία Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου στο Νομό μας, καθώς και τις αντιδράσεις στο θεσμό από τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης και Συλλόγους Γονέων.

Γνωρίζετε πως στη ΔΕ Σταυρούπολης και συγκεκριμένα στο οικισμό Σταυρούπολης λειτουργεί εξαθέσιό ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο, στο οποίο φοιτούν τα παιδιά και των έξι τοπικών κοινοτήτων Κομνηνών, Σταυρούπολης, Δαφνώνα, Νεοχωρίου, Καρυοφύτου και Πασχαλιάς, τα οποία μεταφέρονται καθημερινά με λεωφορείο από και προς τις οικίες τους.

Το Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης τηρεί όλες τις προδιαγραφές για την νόμιμη και εύρυθμη λειτουργία του. Στελεχωμένο με έμπειρους εκπαιδευτικούς, άριστές κτιριακές εγκαταστάσεις με πλήρη υλικοτεχνική υποδομή, αποτελείται από έξι αίθουσες διδασκαλίας 50 τμ εκάστη, μία αίθουσα υπολογιστών, μία αίθουσα θεάτρου με παρασκήνια, γραφείο διδασκαλικού προσωπικού και αυλή πέντε στρεμμάτων με κιόσκι, γήπεδο μπάσκετ και γήπεδο βόλεϊ.

Η συνεχής συρρίκνωση και γήρανση του πληθυσμού στην ΔΕ Σταυρούπολης, όπως άλλωστε και των περισσότερων περιοχών της Ελληνικής υπαίθρου τα τελευταία χρόνια, φαντάζει απειλητική για τα σχολεία που λειτουργούν και μία πιθανή υποβάθμισή τους θα οδηγήσει στην περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής.

Με το σκεπτικό αυτό, ως αιρετοί εκπρόσωποι της ΔΕ Σταυρούπολης, σας καταθέτουμε την πρόταση να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης στο κτίριο που στεγάζεται το Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης.

Με τον τρόπο αυτό, παράλληλα με την αναβάθμιση στην εκπαίδευση του Νομού μας, θα δημιουργηθεί «θυλάκας» κοινωνικής αναβάθμισης και κινητικότητας στην απομακρυσμένη περιοχή της Σταυρούπολης.

Ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης

Ελευθεριάδης Απόστολος

Οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων :

1.            Δαφνώνα:                          Χαραφάς Σ.

2.            Καρυοφύτο:                     Σερεφιάς Δ.

3.            Κομνηνά:                            Καζαντζίδης Κ.

4.            Νεοχώρι                              Κυριακού Α.

5.            Πασχαλία                            Τολμίδης Π.

6.            Σταυρούπολης:                Σημεωνίδης Α.  «.

 

Ακούστε τον αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Σταυρούπολης κ. Απόστολο Ελευθεριάδη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

 

Κοινωνικά
Τοπικά
Σταυρούπολη