Ανατολικά του Νέστου: Σήμερα αποχαιρετήσαμε τον θεατρικό μας πατέρα…

Για όλες εκείνες τις ανάσες που μοιραστήκαμε, τις αγωνίες στα παρασκήνια, τα δάκρυα συγκίνησης που πλημμύρισαν την ψυχή μας, τα τρανταχτά γέλια που ήχησαν στα αυτιά μας, στη Σκηνή, στις πλατείες των χωριών, στις σχολικές αυλές και όπου ”στήναμε” κάθε φορά το θεατρικό μας σπίτι και μοιραζόμασταν τις ιστορίες μας... για τα μάτια που είδαμε να λάμπουν από ζωή, για όλες εκείνες τις στιγμές…τις στιγμές αλήθειας ….για το θεατρικό ήθος που μας δίδαξες, για την πίστη και τη δύναμη που μας κληροδότησες …

Σε Ευχαριστούμε…

Αντίο φίλε Κώστα… Πατέρα… Δάσκαλε

Με αυτά τα λόγια αποχεραίτησαν οι του "Ανατολικά του Νέστου" τον Κώστα Λειβαδίτη...

 

Σημειώνουμε οτι, ο Κώστας Λειβαδίτης έμεινε μέχρι την τελευταία στιγμή, ενεργός.

Λίγο πριν τις απαγορεύεσεις που επιβλήθηκαν για την αποφυγή της διασποράς του Κορωναϊού, με την  πρωτότυπη παράσταση ''ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ", σε δραματουργική επεξεργασία του Κώστα Λειβαδίτη και σκηνοθεσία Βασίλη Λειβαδίτη, που ανέβηκε στο  “Ανατολικά του Νέστου”  για τέσσερις παραστάσεις  στις 16 & 17 Νοεμβρίου και στις  23 & 24 Νοεμβρίου 2019, έκλεισε την αυλαία του στην Ξάνθη.

Η παράσταση βασιζόταν  σε δυο θεατρικούς, δραματικούς  μονολόγους ''Αυτός και το παντελόνι του'' του Ι. Καμπανέλλη και ''Το μπουφάν της Χάρλευ'' του Β. Κατσικονούρη, που αφορούν στη σχέση μάνας – γιου.

Ο Κώστας Λειβαδίτης, με την ευκαιρία των παραστάσεων,  μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Ξάνθης σημείωνε: στο επίκεντρο βρίσκονται οι ανθρώπινες σχέσεις, με έμφαση στους δεσμούς μάνας-γιου και γιου –μάνας. Η επιλογή των δύο μονολόγων με επίκεντρο τη μάνα έγινε ώστε να υπάρχει μία σύνδεση μεταξύ τους και να μην αποτελούν δύο μεμονωμένα έργα.
 

Στην παράσταση έπαιξαν ο Κώστας Λειβαδίτης,  και η ηθοποιός, Ρένα Παπανδρώνου.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά