Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής : σήμερα στις 21:00 live streaming με τους Underhill West και τους καλεσμένους τους από την ταράτσα του Δημαρχείου Ξάνθης!

‘Ελπίζουμε να γιορτάσουμε του χρόνου τα επετειακά 10+1 χρόνια της ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής στην Ξάνθη, έτσι όπως γνωρίσαμε και αγαπήσαμε τον θεσμό. Κάτω, όμως, δεν το βάζουμε. Σε πείσμα των καιρών το παλεύουμε και δημιουργούμε’, δηλώνει ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Ξάνθης ‘ΟΙ ΒΑΤΡΑΧΟΙ’,  Μιχάλης Τσέπελης, σήμερα, τελευταία ημέρα της γιορτής στην πόλη και με ένα διήμερο ήδη γεμάτο μουσική και ντοκιμαντέρ για την ελληνική μουσική.

Ο Μιχάλης Τσέπελης δεν έκρυψε τον προβληματισμό του συλλόγου για το εάν θα έπρεπε φέτος, δεύτερη διοργάνωση μέσα στην πανδημία, να γίνουν ή όχι εκδηλώσεις. Τελικά το πείσμα, αλλά κυρίως η εξαιρετική προσαρμογή των ΒΑΤΡΑΧΩΝ στις οργανωτικές απαιτήσεις εκδηλώσεων ακόμη και σε καιρό πανδημίας, τους δικαίωσε.

Η Ξάνθη, μας λέει, ήταν μια από τις λιγότερες από 10 πόλεις στην Ελλάδα που προχώρησαν στην υλοποίηση του θεσμού, από τις συνολικά 55 που συμμετείχαν… προ κορωνοϊού:’ προβληματιστήκαμε αλλά δεν θέλαμε να δούμε το θεσμό να φθίνει στην Ξάνθη’, επισημαίνει.

Έτσι μας πρόσφεραν ένα απολαυστικό διήμερο και συνεχίζουν σήμερα με το live streaming των Underhill West και των καλεσμένων τους από την ταράτσα του Δημαρχείου!

Ο Μ.Τσέπελης διαβεβαιώνει ότι το πρόγραμμα θα είναι πλούσιο, εμπλουτισμένο και με τους καλεσμένους των Underhill West, η μετάδοση θα γίνει ζωντανά, πράγμα που σημαίνει ότι οι τεχνικές  δυσκολίες για ένα τέτοιο εγχείρημα είναι αρκετές, αλλά διοργανωτές και συμμετέχοντες είναι αποφασισμένοι να προσφέρουν μια ακόμη μοναδική μουσική εμπειρία. : ‘θα στηθεί ένα πανό έξω από το Δημαρχείο όπου θα υπάρχει ένας κωδικός. Θα τον σκανάρετε με το κινητό σας και θα μπορέσετε να μας παρακολουθήσετε. Για όσους δεν προλάβουν, οι σύνδεσμοι είναι ήδη αναρτημένοι στη σελίδα της Ε.Γ.Μ και των ΒΑΤΡΑΧΩΝ στο FB.

Ο κ. Τσέπελης σημείωσε με έμφαση ότι η συναυλία δεν θα είναι ορατή από την πλατεία οπότε δεν υπάρχει λόγος να συγκεντρωθεί κόσμος μέσα ή γύρω από το χώρο:’ δεν θα είναι ορατή και αυτό γίνεται για ευνόητους λόγους. Θα συνδεθείτε και θα μας βλέπετε ζωντανά’, τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπόλοιπες πόλεις από όλη τη χώρα, που δεν συμμετέχουν φέτος στο Θεσμό,  θα μεταδώσουν σήμερα τη συναυλία από την Ξάνθη μέσω των ιστοσελίδων τους.

Ακούστε τον Μ. Τσέπελη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

 

Κοινωνικά
Τοπικά