Ιωάννης Χοροζίδης : Η ψωρίαση, στις μέρες της πανδημίας

Στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, φιλοξενήθηκε ο Ιατρός (Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος) κ. Ιωάννης Χοροζίδης με αφορμή τις επιπτώσεις που είχε η πανδημία στον γενικό έλεγχο της υγείας και στην  αντιμετώπιση άλλων ασθενειών.

Ο κ. Χοροζίδης αναφέρθηκε αναλυτικά στο θέμα και εξειδίκευσε αργότερα και στην ασθένεια της ψωρίασης,  που αντιμετωπίζει ένα μέρος του πληθυσμού και η οποία είναι αρκετά παρεξηγημένη.

Η ψωρίαση δεν επηρεάζει μόνο το δέρμα, σημείωσε ο κ. Χοροζίδης,  παράλληλα με τον πόνο και τον κνησμό, πολλές φορές μπορεί να χρειαστεί ο ασθενής να παλέψει  με μύθους και λανθασμένες αντιλήψεις, που σε συνδυασμό με τις σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις, μπορούν να επιβαρύνουν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό την ποιότητα ζωής.  Η συνεκτίμηση όλων αυτών των παραγόντων θα  βοηθήσει τον πάσχοντα να ιεραρχήσει την ψωρίασή του  από ήπια έως σοβαρή. 

Το κλειδί στην όλη προσπάθεια είναι ο ασθενής σε συνεργασία με τον Δερματολόγο του να συνεκτιμήσουν την σοβαρότητα της μορφής, που στο 90% είναι ήπια ψωρίαση και να δρομολογήσουν την θεραπεία της.

Ακούστε τον Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο Ιωάννη Χοροζίδη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά