Α.Καραδέδος: Βέβαιη η κορύφωση της πανδημίας το επόμενο δίμηνο-Απαιτείται άμεσα να σταματήσει η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ξάνθης

Είναι βέβαιο ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο θα κορυφωθεί το 4ο κύμα της πανδημίας , εφόσον διατηρηθούν οι ρυθμοί αύξησης κρουσμάτων, εκτιμά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Αναστάσιος Καραδέδος, και προσθέτει: ‘ακριβώς για αυτόν το λόγο απαιτείται να σταματήσει άμεσα η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ξάνθης’.

Ο κ. Καραδέδος εστίασε στο θέμα του Νοσοκομείου με έμφαση, επισημαίνοντας ότι όσο δεν υπάρχει διεκδικητικό πλαίσιο για την ενίσχυση του, από τις τοπικές αρχές και τη διοίκηση, δεν πρόκειται να σταματήσει το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου:’ πιστεύω ότι πλέον θα το απαιτήσει η τοπική κοινωνία, γιατί είναι κοινωνική και οικονομική ανάγκη, και βρισκόμαστε σε ανάγκη αυτή τη στιγμή. Κοινωνική γιατί έχει άμεση σχέση με την διασφάλιση της υγείας των πολιτών, οικονομική γιατί όπου δεν υπάρχει αυτή η διασφάλιση δεν αναπτύσσεται ούτε η επιχειρηματικότητα.  Μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται  τα κρούσματα να αυξηθούν. Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχει επιβάρυνση με νοσηλείες ασθενών από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο’, τόνισε.

Αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα έντυπων μέσων ενημέρωσης που κάνουν λόγο για κλείσιμο Νοσοκομείων, ανάμεσα τους και αυτό της Ξάνθης, τα οποία δεν διαψεύστηκαν από αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, επιτείνοντας την ανησυχία.

Καλούμενος να σχολιάσει το γεγονός ότι παρά την κινητροδότηση δεν ανταποκρίνονται εξειδικευμένοι γιατροί, απάντησε:’ η πολιτεία οφείλει να βρει τρόπους. Ακόμη και αν χρειαστεί να το επιβάλλει με υποχρεωτικά μέτρα’.

Για το θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών επισήμανε:’ είμαι υπέρ της ευθύνης των ανθρώπων που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης. Εκείνοι οι εργαζόμενοι που εξυπηρετούν πολίτες οφείλουν να εμβολιαστούν για την προστασία των πολιτών, αλλά και των εαυτών τους. Δεν θα επιτευχθεί εμβολιασμός στο 100% του πληθυσμού. Υπάρχουν αρνητές,  αμφισβητίες και ασθενείς. Για αυτό, επιμένω, είναι ανάγκη να σταματήσει η υποβάθμιση του Νοσοκομείου’.

Ο κ. Καραδέδος γνωστοποίησε ότι ένας αριθμός από τους ιδιώτες γιατρούς της Ξάνθης θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα των εμβολιασμών, υπενθυμίζοντας τις υπηρεσίες που προσέφεραν – και προσφέρουν- οι συνάδελφοι του προς τους συμπολίτες που πέρασαν και περνούν τον ιό στο σπίτι.

Τέλος συνέστησε σε όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, να τηρούν τα μέτρα προστασίας, δηλαδή μάσκα, αποστάσεις, απολύμανση χεριών.

Ακούστε τον κ. Α. Καραδέδο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά