Με ευλάβεια, η Ξάνθη γιόρτασε τον Πολιούχο της Άγιο.

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κκ Ιερώνυμου τελέστηκε ο Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός  για τον Πολιούχο της Ξάνθης, Τίμιο Πρόδρομο  το Σάββατο 28 Αυγούστου 2021 στις 7 το απόγευμα,  στον Μητροπολιτικό ναό Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης.

Στη μεγάλη αυτή γιορτή για την Ξάνθη συνχοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κκ Άνθιμος, o Επίσκοπος Άσσου κκ Τιμόθεος και ο Μητροπολίτης Ξάνθης κκ Παντελεήμονας.

Η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Τιμίου Προδρόμου πραγματοποιήθηκε στην  πλατεία Μητροπόλεως και ακολούθησε η  Θεία Αρτοκλασία. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κκ Άνθιμος.

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης ευχαρίστησε τον Δήμο Ξάνθης, τον Δήμαρχο, τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου για την τεχνική προετοιμασία της εκδήλωσης, την Περιφέρεια ΑΜΘ, τον Αστυνομικό Διευθυντή, τον Στρατηγό Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού,  τη Φιλαρμονική του Δήμου Ξάνθης που απέδωσε τιμές και όλους όσους βοήθησαν και παραβρέθηκαν στον Πανηγυρικό Εσπερινό.

Στον εσπερινό παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ κα. Θεοδώρα Αυγέρη, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος,  ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Ευφραιμίδης, πρώην βουλευτές της Ξάνθης, και πλήθος κόσμου.

Χρόνια Πολλά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Θρησκευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά