Γ.Γ. Ένωσης δημοτικών ΜΜΕ, Μαίρη Αρώνη: ‘η Ένωση είναι η δύναμη των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών’

‘Η Ένωση είναι η δύναμη των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης. Αν και σχετικά νεοσύστατη, κατάφερε να επιλύσει σωρεία χρόνιων προβλημάτων που ταλάνιζαν τα δημοτικά ΜΜΕ και σε πολλές περιπτώσεις οδήγησαν αρκετά εξ αυτών σε αδράνεια, σε κλείσιμο και αναστολές λειτουργίας…Πλέον διεκδικούμε τη θωράκιση και την ενίσχυση του θεσμού, ο οποίος δοκιμάστηκε και απέδειξε ότι λειτουργεί ανταποδοτικά προς την κοινωνία. Στόχος μας να δυναμώσουμε τη φωνή μας, εντάσσοντας στους κόλπους της Ένωσης και όσα δημοτικά μέσα αδρανοποιήθηκαν, τα οποία πλέον μπορούν να επαναλειτουργήσουν και μάλιστα με δυναμικό πρόσημο, αλλά και να διευθετηθεί ένα ζήτημα που προβληματίζει και δεν είναι άλλο από τη λειτουργία δημοτικών μέσων που όμως δεν είναι ειδικού σκοπού. Ήδη δουλεύουμε εντατικά, ώστε το επόμενο διάστημα να διευθετηθούν και αυτά τα ζητήματα’, επισημαίνει μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου Ξάνθης, η Γ.Γ. της Ένωσης και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, κ. Μαίρη Αρώνη, στο περιθώριο του 3ου πανελλήνιου Συνεδρίου της Ένωσης Δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών που φιλοξένησε η Ξάνθη.

Η κ. Αρώνη, αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν στην ίδρυση της Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.ΜΜΕ.Ε., στο έργο που μέχρι τώρα έχει φέρει σε πέρας η Ένωση καθώς και στους επόμενους βηματισμούς της, και παράλληλα διευκρίνισε ποιόν ιδιαίτερο ρόλο καλείται να εξυπηρετήσει στις τοπικές κοινωνίες, ο θεσμός των δημοτικών μέσων ενημέρωσης, δεδομένης και της νομικής τους υπόστασης ως επιχειρήσεις ειδικού σκοπού.

Για χρόνια πρόεδρος του δημοτικού ραδιοφώνου ‘Επικοινωνία 94 FM’, του δήμου Ηρακλείου Αττικής, η κ. Αρώνη γνωρίζει εξαιρετικά καλά, τόσο τα προβλήματα των δημοτικών μέσων ενημέρωσης, όσο και τον ιδιαίτερο ρόλο που καλούνται, από το νομοθετικό πλαίσιο της ίδρυσης τους, να εξυπηρετούν.

Αναφέρθηκε σε μάχες που κλήθηκε, από τον πρώτο χρόνο της ίδρυσης της, να δώσει η Ένωση οι οποίες στέφθηκαν με επιτυχία, ενώ θύμισε ότι στήριξε το αίτημα της Ξάνθης να φιλοξενηθεί στην πόλη μας το 3ο συνέδριο και η Γενική Συνέλευση της Ένωσης, όπως άλλωστε στηρίζει ένθερμα την διεξαγωγή του επόμενου συνεδρίου στην Πρέβεζα.

Ακούστε την κ. Μ.Αρώνη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

 

Κοινωνικά
Τοπικά