Με δέσμη μέτρων επιχειρεί να συγκρατήσει το κύμα ακρίβειας η κυβέρνηση-Μ.Μίλκογλου: οι ανατιμήσεις ξεκίνησαν, πρέπει να τεθούν άμεσα σε ισχύ τα μέτρα

Στοχευμένη δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, οι απαντήσεις μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας θα είναι τρεις:

Πρώτον, στοχευμένα μέτρα, όπως ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ σε προϊόντα μαζικής κατανάλωσης, όπως ο καφές και τα αναψυκτικά.

Δεύτερον, αυστηρός έλεγχος του ανταγωνισμού και εφαρμογή του νομικού πλαισίου περί αισχροκέρδειας.

Τρίτον, κρατική στήριξη απέναντι σε ανατιμήσεις οι οποίες επηρεάζουν ευθέως τα οικονομικά κάθε ελληνικού σπιτιού, όπως οι αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος, για το οποίο ανακοίνωσε ειδικό πλαίσιο συγκράτησης της τιμής του.

Μ.Μίλκογλου : Να τεθούν άμεσα σε ισχύ τα μέτρα

Όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα θα θέσει η κυβέρνηση, τα μέτρα που ανακοίνωσε για την αναχαίτιση του κύματος της ακρίβειας, σε ισχύ, εκτιμά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, κ. Μίμης Μίλκογλου, και προσθέτει:’ οι ανατιμήσεις ξεκίνησαν ήδη. Το αντιλαμβανόμαστε όλοι, και ως καταναλωτές και ως επαγγελματίες, αυτό. Όσο πιο γρήγορα τεθούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σε ισχύ, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να συγκρατηθούν οι τιμές στο σύνολο των αγαθών και προϊόντων, γιατί η αγορά λειτουργεί ως αλυσίδα. Εάν τα μέτρα τεθούν σε ισχύ, αφού εδραιωθούν στην αγορά οι αυξήσεις, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα.  Επί δέκα ολόκληρα χρόνια, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, όλοι οι μικρομεσαίοι, προκειμένου να επιβιώσουμε μέσα σε ένα ασφυκτικό κλίμα για την αγορά, με έλλειψη ρευστότητας, με συνεχείς φόρους, απορροφήσαμε απανωτές αυξήσεις για αν μην τις μετακυλήσουμε στους πελάτες μας. Πλέον με τις επιβαρύνσεις που άφησε η οικονομική κρίση και τις επιπλέον που δημιούργησε η πανδημία, είναι αδύνατον για μια μικρομεσαία επιχείρηση, χωρίς βοήθεια και στήριξη, να απορροφήσει ανατιμήσεις αυτού του μεγέθους που ακούμε. Στα χρόνια που ασχολούμαι με το εμπόριο, είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζω αυξήσεις όπως οι σημερινές…’, υπογραμμίζει.

Ακούστε τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, κ. Μίμη Μίλκογλου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά