Επερώτηση από τη Λαϊκή Συσπείρωση στο περιφερειακό συμβούλιο για τη συστέγαση του Ειδικού Σχολείου Ξάνθης με το ΚΕΣΥ

Επερώτηση προς τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ και τον περιφερειάρχη, για τα προβλήματα στέγασης του 1ου Ειδικού Σχολείου Ξάνθης και τη συστέγαση με το ΚΕΣΥ, κατέθεσε ζητώντας απαντήσεις η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση.

Η επερώτηση

«Ενώ αρχίζει η νέα σχολική χρονιά θεωρούμε απαράδεκτο ότι  αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε μετά από 10 μήνες με την ίδια επερώτηση που καταθέσαμε τον Δεκέμβρη του 2020, μιας και δεν έχει γίνει τίποτα για την επίλυση του οξύτατου στεγαστικού προβλήματος του 1ου Ειδικού  Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης.

                Το ΚΕΣΥ Ξάνθης στεγάζεται στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ σε αίθουσες που έχουν παραχωρηθεί από την σχολική επιτροπή του Δήμου Ξάνθης στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης. Η αδυναμία εξεύρεσης μέχρι τώρα κατάλληλου κτηρίου για τη μεταστέγαση του ΚΕΣΥ Ξάνθης έχει ως αποτέλεσμα τη λειτουργία του 1ο Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης σε απαράδεκτες συνθήκες, σε αίθουσες ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων, ακόμα και σε διαδρόμους.

        Πέρα από το απαράδεκτο γεγονός της στέγασης ενός ειδικού σχολείου το 2021 σε τέτοιες συνθήκες, γίνεται αντιληπτό πως ιδιαίτερα μέσα στην πανδημία είναι επικίνδυνο και για τους μαθητές και για το προσωπικό, εκπαιδευτικό, επιστημονικό, βοηθητικό, του σχολείου.

                Με βάση τα παραπάνω Επερωτάστε με τι χρονοδιάγραμμα θα λύσετε τη μεταστέγαση του ΚΕΣΥ Ξάνθης σε κατάλληλο χώρο για τη λειτουργία του, έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει με μεγαλύτερη ασφάλεια το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΟΙ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά