Συγχαρητήρια Δημάρχου για την εκλογή του Ν. Νικολόπουλου στο αξίωμα του Γ.Γ του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Το Νέο Γ.Γ. του Δ.Σ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Νίκο Νικολόπουλο, συγχαίρει για την εκλογή του ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, επισημαίνοντας τα παρακάτω:

«Σημαντική διάκριση για τον Δήμο Ξάνθης, αλλά και ένα ουσιαστικό βήμα για την ανάπτυξη και ανοδική πορεία του ελληνικού μπάσκετ, αποτελεί η εκλογή του «δικού μας» Νίκου Νικολόπουλου στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, στη θέση του Γενικού Γραμματέα.

Ο Νίκος Νικολόπουλος υπηρετεί με προσήλωση και υπευθυνότητα το μπάσκετ επί τέσσερις δεκαετίες, στην αρχή ως αθλητής και αργότερα, ως προπονητής, αλλά και ως παράγοντας, αποδεικνύοντας με αυτήν την πορεία όχι μόνον τη μεγάλη αγάπη που τρέφει για το άθλημα, αλλά και την πεποίθηση ότι αυτό μπορεί να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί πάνω σε γερές και υγιείς βάσεις.

Έδωσε ώθηση στο τοπικό μπάσκετ και άφησε το «αποτύπωμά του» σε ολόκληρη την Ανατ. Μακεδονία και Θράκη, ως πρόεδρος της ΕΣΑΚΑΜΑΘ, δίνοντας έμφαση στο «κύτταρο» του αθλήματος, δηλαδή, στο ερασιτεχνικό σωματείο και την ενίσχυση των υποδομών του.

Μαχητικός και οραματιστής, ακούραστος και επίμονος, ένθερμος υποστηριχτής του στρατηγικού σχεδιασμού και της μεθοδικής και προσεκτικής υλοποίησης των στόχων, ο Νίκος Νικολόπουλος απέδειξε όλα τα χρόνια ότι τα σημαντικά αυτά στοιχεία που διαθέτει δεν αφήνονται ούτε στο… ταρτάν ούτε στα γραφεία των αθλητικών σωματείων ή της Ομοσπονδίας.

Τον συγχαίρω για τη στάση που επέδειξε σε όλη τη δημόσια πορεία του.

Γιατί, η σημαντική θέση που κατέλαβε στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αποδεικνύει ότι η σκληρή και συστηματική δουλειά, όταν μάλιστα συνοδεύεται από οραματισμό και ανιδιοτέλεια, μπορεί να οδηγήσει στην επίτευξη κάθε σοβαρού και υγιούς στόχου, που έχει ως βασικό πρόσημο, την ανάπτυξη του κοινωνικού συνόλου.

Ο Νίκος Νικολόπουλος… «δίνει πάσα» στους συνοδοιπόρους του, για την ανανέωση και την ανάπτυξη της ελληνικής καλαθοσφαίρισης. Εμείς, δεν μπορούμε, παρά να είμαστε υπερήφανοι και αισιόδοξοι για το μέλλον.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης

Εμμανουήλ Χρ. Τσέπελης».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά
Τοπικά