Αντιφασιστική διαδήλωση για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα διοργανώνει στην Ξάνθη το ΚΚΕ (μ-λ)

Αντιφασιστική διαδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 8 χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, διοργανώνει το ΚΚΕ (μ- λ ) Ξάνθης, το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου , στις 12:30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

Η ανακοίνωση

«8 χρόνια έχουν περάσει από τη μέρα που ο Ρουπακιάς, μέλος της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής δολοφόνησε τον τραγουδιστή Παύλο Φύσσα που είχαν στοχοποιήσει για τα τραγούδια του. Και ούτε χρόνος δεν πέρασε από τη νομική καταδίκη της Χρυσής Αυγής και φυλακισμένα μέλη της άρχισαν ήδη να αφήνονται ελεύθερα.

Ο φασισμός ως εφεδρεία του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος ενάντια στο λαό και τις κομμουνιστικές ιδέες απλώνεται ξανά, αφού δε χρειάζεται αυτός να κυκλοφορεί μόνο με το όνομα “Χρυσή Αυγή”. Τρεις ακροδεξιοί πρώην μέλη του ΛΑ.Ο.Σ. είναι πλέον υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ, ο Βορίδης, ο Πλεύρης και ο Γεωργιάδης. Την ίδια στιγμή οι αντιεμβολιαστικές απόψεις και άλλες αντίστοιχες σκοταδιστικές αντιλήψεις επιτίθενται ενάντια στο δικαίωμα του λαού στην περίθαλψη, και ειδικά στην προστασία απέναντι στον κορωνοϊό.

Παράλληλα η ιμπεριαλιστική εξάρτηση της χώρας μας επιτάσσει ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα, όχι μόνο στο δικαίωμα στην περίθαλψη, αλλά και στα δημοκρατικά δικαιώματα, στην εργασία με μισθό, ασφάλιση και άλλα δικαιώματα. Ενώ σίγουρα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες τους οποίους δημιουργούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολιτικές, αντιμετωπίζονται από το σύστημα και τους φασίστες σαν εχθρός, τη στιγμή που μόνο με κοινούς αγώνες μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Όταν λοιπόν ο λαός ξεσηκώνεται για να απαιτήσει δουλειά, περίθαλψη, εκπαίδευση για Έλληνες και πρόσφυγες/μετανάστες, οι φασιστικές εφεδρείες του συστήματος πρέπει να είναι παρούσες για να μας χτυπήσουν.

Όλα αυτά δείχνουν ότι ο φασισμός δε μπορεί να νικηθεί με τους νόμους του κράτους. Όποιες καταδίκες έχουν γίνει ή μπορούν να γίνουν, θα είναι πάντα μέσα στα πλαίσια που επιβάλλει το λαϊκό, μαζικό, αντιφασιστικό κίνημα με την πάλη του. Το αστικό κράτος και οι κυβερνήσεις του έχουν πάντα συμφέρον να ποτίζουν φασιστικό δηλητήριο τις μάζες και να αξιοποιούν τα τάγματα εφόδου των διάφορων φασιστικών οργανώσεων ενάντια στις λαϊκές και εργατικές κινητοποιήσεις. Οι φασίστες λειτουργούν ως εφεδρεία του συστήματος, που αυτό άλλοτε τους απλώνει και άλλοτε τους τραβάει το λουρί, πάντα κατά το δοκούν, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του.

Έτσι αποδεικνύεται πως ο μόνος που μπορεί πραγματικά να τσακίσει το φασισμό/ναζισμό είναι η μαζική, αντιφασιστική πάλη του λαού και της εργατικής τάξης. Είναι η μόνη που μπορεί να βάλει φραγμό στα ναζιστικά μαντρόσκυλα και στο ίδιο το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα και μόνο οι λαϊκοί αγώνες μπορούν πραγματικά να τους τσακίσουν.

Γι' αυτό το ΚΚΕ (μ-λ) καλεί το λαό της Ξάνθης να διαδηλώσει ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, ενάντια στο σύστημα που το γεννά, το Σάββατο 18/9, στις 12:30 στην Κεντρική Πλατεία.

•             ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ!

•             ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!

•             ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

•             ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά