Γ.Αποστολίδης για το πετρέλαιο στη δεξαμενή Μυρωδάτου: η δεξαμενή καθαρίστηκε, αναμένουμε αποτελέσματα εργαστηριακών ελέγχων για το νερό-Υποβλήθηκαν μηνύσεις από το Δήμο

Ένα πρωτόγνωρο, και άκρως επικίνδυνο, περιστατικό σημειώθηκε στον οικισμό του Μυρωδάτου του Δήμου Αβδήρων, μετά τον εντοπισμό έντονης μυρωδιάς πετρελαίου στο νερό ύδρευσης του οικισμού, τη Δευτέρα.

Κάτοικοι αντιλήφθηκαν τη μυρωδιά του πετρελαίου στο νερό που έτρεχε από τις βρύσες τους και ειδοποίησαν το Δήμο και τη ΔΕΥΑ Αβδήρων.

Δήμος και ΔΕΥΑ κινήθηκαν άμεσα στέλνοντας συνεργεία να ελέγξουν την κατάσταση στη δεξαμενή. Διαπίστωσαν ότι άγνωστος, ή άγνωστοι δράστες, παραβίασαν την κλειδαριά των εγκαταστάσεων της δεξαμενής και έριξαν πετρέλαιο εντός της δεξαμενής.

Ο Δήμος Αβδήρων ενημέρωσε τους κατοίκους του Μυρωδάτου να μην καταναλώνουν και να μην χρησιμοποιούν το νερό μέχρι να υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Χθες το απόγευμα τα συνεργεία της ΔΕΥΑΑ κατάφεραν να καθαρίσουν και να απολυμάνουν τη δεξαμενή.

Ο Δήμος Αβδήρων διένειμε εμφιαλωμένο νερό στους κατοίκους και ήδη αναμένει τα αποτελέσματα ειδικών εργαστηριακών αναλύσεων.

Παράλληλα ο Δήμος υπέβαλε μήνυση προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση και να εντοπιστεί ο δράστης.

Για το περιστατικό και τις ενέργειες που έγιναν από ΔΕΥΑΑ και Δήμο, ενημέρωσε, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, ο διευθυντής της ΔΕΥΑΑ κ. Γιώργος Αποστολίδης.

Ακούστε τον κ. Γ.Αποστολίδη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά