Ανατολικά του Νέστου - Μαθήματα, σε τρία επίπεδα και πρόγραμμα εκπαίδευσης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού

Στην Ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού ραδιοφώνου Ξάνθης, φιλοξενήθηκε την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, ο Βασίλης Λειβαδίτης από το θεατρικό εργαστήριο «Ανατολικά του Νέστου».

Το θέατρο Ανατολικά του Νέστου,  ανανεωμένο,  ξεκίνησε τα θεατρικά  εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενηλίκους, με μια γόνιμη συνεργασία με του ΠΑΣ «Αντίκα» και εξελίσσει τις δράσεις του στον φιλόξενο χώρο της  Χασιρτζόγλου 8, όπως σημειώνει ο Βασίλης Λειβαδίτης.

Έχουν δημιουργηθεί τρία τμήματα που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους, υπάρχει όμως ακόμη η δυνατότητα νέων εγγραφών, για όσους το επιθυμούν και μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες στον τηλεφωνικό αριθμό 6948180583

Των Ενηλίκων λειτουργεί κάθε Τρίτη στις 20:00

Το παιδικό λειτουργεί κάθε Σάββατο στις 10:00

Το εφήβων λειτουργεί κάθε Σάββατο στις 11:30

Η Σωματική έκφραση, τα θεατρικά παιχνίδια, ο τρόπος προσέγγισης της καθημερινότητας, δίνουν εφόδια στα παιδιά να εκφραστούν και να κοινωνικοποιηθούν, ακολουθώντας κανόνες και συμφωνίες δράσης, δημιουργώντας γόνιμο έδαφος συνεργασίας και εξέλιξης, τονίζει ο Βασίλης Λειβαδίτης, αποκαλύπτοντας από την άλλη,  ότι και οι ενήλικες,  μέσα από την εκπαίδευση στην  φωνητική τοποθέτηση, την υποκριτική, τη γνωριμία  με τα αριστουργήματα της παγκόσμιας δραματουργίας, μπαίνουν σε διαδικασίες παιχνιδιού ξαναανακαλύπτοντας το παιδί που κρύβουν μέσα τους….

Στα εργαστήρια και στις δράσεις του Ανατολικά του Νέστου τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα προστασίας που επιβάλλονται από την πανδημία και η συμμετοχή γίνεται με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, η νόσησης, η rapid test, ενώ για τα παιδιά αρκεί η επίδειξη του self test  που κάνουν την Παρασκευή για το σχολείο τους

Ακούστε τον κ. Βασίλη Λειβαδίτη 

Το «Ανατολικά του Νέστου» με τις παραστάσεις του, κυρίως τις παιδικές,  έχει ταξιδέψει για περισσότερα από 15 χρόνια σε σχολεία, σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

 Φέτος από τον Σεπτέμβριο υλοποιεί ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και εξελίσσεται στον οικισμό της Πάχνης του Δήμου Μύκης.

 Όπως σημείωσε, ο Βασίλης Λειβαδίτης, η συμμετοχή των παιδιών είναι καθολική,  ενώ το ενδιαφέρον τους στις δράσεις έχει διάρκεια και ποιότητα.

 Στόχος είναι μετά την εξέλιξη της εκπαίδευσης να πραγματοποιηθούν και παραστάσεις που θα φέρουν τα παιδιά κοντά στο κοινό τους…..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Εκπαιδευτικά
Καλλιτεχνικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά