Μ. Τσέπελης: Η Βράβευση Γκαβέλα-Γκαραγκάνη δείχνει οτι κανένα εμπόδιο δεν είναι απροσπέλαστο μπροστά στην ανθρώπινη θέληση

Ο Δήμος Ξάνθης σε ειδική τελετή βράβευσε για την προσφορά τους στον αθλητισμό και την κοινωνία την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021   τον  Χρυσό  Παραολυμπιονίκη του Τόκιο 2021 στα 100μ με νέο Παραολυμπιακό και Παγκόσμιο ρεκόρ 10,82΄΄ κατηγορίας  Τ11,  Αθανάσιο  Γκαβέλα   και τον  οδηγό του,  αθλητή Σωτήρη  Γκαραγκάνη .

Τους αθλητές συνόδευε,  ο Ξανθιώτης πρωταθλητής μας και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στα 100μ,  Χρυσός Πανευρωπαϊκός πρωταθλητής και 9ος Ολυμπιονίκης με τη σκυταλοδρομία 4Χ100 στο Σίδνεϋ, Άγγελος Παυλακάκης, που ουσιαστικά, για μία ακόμη φορά, ήταν ο καλός πρεσβευτής της Ξάνθης σε ολόκληρη την υδρόγειο.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης,  κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στην  ύψιστη τιμή που είναι για τον Δήμο Ξάνθης, η βράβευση,  για πρώτη φορά στην Αθλητική και Πολιτιστική Ιστορία της πόλης,  ενός  χρυσού  Παραολυμπιονίκη και τόνισε τη σημειολογία που αναπτύσσεται για ολόκληρη την κοινωνία, από την άμεση συνέργεια   ενός ΑμεΑ και ενός αρτιμελή, καταλήγοντας:    «Κανένα εμπόδιο δεν είναι απροσπέλαστο μπροστά στην ανθρώπινη  θέληση»

Οι αθλητικές δοκιμασίες που πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία των δύο αθλητών, με τη συμμετοχή «ειδικών» και «μη ειδικών» σχολείων της Ξάνθης, κινήθηκε ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο, της άμεσης συνέργειας, των αθλητών και κατ΄ επέκταση όλων των ανθρώπων της κοινωνίας της Ξάνθης.

Η συμβολή του Αθλητικού και Πολιτιστικού  Ομίλου Φίλων Κλασικού Αθλητισμού στην επιτυχία του εγχειρήματος ήταν καθοριστική και για αυτό του αξίζουν ξεχωριστά συγχαρητήρια.

Ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης Νάσος Γκαβέλας με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκε τη βράβευση από τον Δήμο Ξάνθης και μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για την πόλη και τους ανθρώπους της, αποκαλύπτοντας τη μεγάλη ευγένεια της ψυχής του.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης στον επίλογό του σημείωσε :

«Σε ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας που αποδέχτηκες την πρόσκλησή μας και ήρθες στην Ξάνθη. Να γνωρίζεις ότι,  η Ξάνθη είναι ανοιχτή να σε φιλοξενήσει  για τη  συμμετοχή σου σε αθλητικές οργανώσεις, για την περίοδο της προετοιμασίας σου, για τον χρόνο της ξεκούρασης και  της αποσυμπίεσης.

 Να αξιοποιήσεις, την ανοιχτή πρόσκλησή μας, όποτε εσύ νομίζεις».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αθλητικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά