Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης: μετατρέπουν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σε ορμητήριο των Αμερικανών -καλεί στην εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη

H Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Νομού Ξάνθης, στηρίζει και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην εκδήλωση που διοργανώνουν Σωματεία, φορείς και οι Επιτροπές Ειρήνης στην Αλεξανδρούπολη το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στις 18:00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξανδρούπολης.

Αναφέρει:

«Η μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε ορμητήριο των Αμερικανών αποτελεί μια πολύ ανησυχητική εξέλιξη για την περιοχή και τους εργαζόμενους, όπου μπλέκει σε ακόμη πιο επικίνδυνα μονοπάτια τη χώρα, μετατρέποντάς τη σε στόχο. Τα περί συμφωνίας άμυνας και διασφάλισης της ειρήνης στην περιοχή, με τον υποτιθέμενο φόβο της Τουρκικής αστικής τάξης με μείωση της επιθετικότητάς της, αποτελούν παραμύθια που έχουν ακυρωθεί στην πράξη ιστορικά.

Γιατί η Ελλάδα αποτελεί εδώ και 70 πλέον χρόνια σύμμαχο του ΝΑΤΟ, όμως πότε ακριβώς μας προστάτεψε το ΝΑΤΟ; Στην εισβολή της Κύπρου; Στις εκατοντάδες παραβιάσεις στο Αιγαίο; Στα Ίμια; Στα τελευταία γεγονότα στην περιοχή του Καστελόριζου με τις τουρκικές φρεγάτες να αλωνίζουν για μήνες;

Η απάντηση είναι ποτέ. Στον αντίποδα η χώρα ξοδεύει δις ευρώ σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς από τον κρατικό προϋπολογισμό, για τη διασφάλιση των συμφερόντων του ΝΑΤΟ στην περιοχή και όχι για την άμυνά της, όταν το λαϊκό εισόδημα περιορίζεται, η ακρίβεια στην ενέργεια και τα είδη πρώτης ανάγκης έχουν μεγάλη αύξηση, το σύστημα Υγείας φυτοζωεί την περίοδο της πανδημίας.

Η παρουσία του ΝΑΤΟ στην Αλεξανδρούπολη ενισχύεται ακριβώς αυτήν την περίοδο, με 120 ελικόπτερα και 1000 οχήματα, τα οποία θα προωθούνται μέσω της άσκησης “Atlantic Resolve 2021”, στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία κυκλώνοντας τη Ρωσία. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αντί να είναι ένα σημείο ζωτικό για τις λαϊκές ανάγκες, μετατρέπεται σε στόχο όποιου μπαίνει εμπόδιο στα σχέδια του ΝΑΤΟ. Και αυτό θέλουν να κάνουν και στο Πετροχώρι Ξάνθης.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα περιθώριο στο ΝΑΤΟ να δρα στην περιοχή μας, μπλέκοντάς μας σε επικίνδυνα για εμάς μονοπάτια!

Σάββατο 27/11 στις 18:00 να δώσουμε ένα δυναμικό παρόν στο Δημοτικό Αμφιθέατρο της Αλεξανδρούπολης.

Αναχώρηση από την Ξάνθη, στις 16:00 από την πλ. Ελευθερίας»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά