«Γυναίκες της Αγάπης”: Η δύναμη της αλληλεγγύης που αναζωπυρώνεται τις ημέρες των γιορτών

 

Τον Δήμαρχο Ξάνθης  υποδέχτηκε την  παραμονή Χριστουγέννων, η πρόεδρος της Επιτροπής, κυρία Ελένη Κριεζή, η οποία τον ευχαρίστησε και αυτή με την σειρά της για την συνεχή και μεγάλη στήριξη από τον Δήμο.

Όπως τόνισε ο κ. Τσέπελης,

 η συνεργασία και η στήριξη του Δήμου στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι «Γυναίκες της Αγάπης”, θα συνεχιστεί με την διασφάλιση της ανωνυμίας των οικογενειών που βοηθούνται, αλλά και με τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια που επιβάλλεται σε θέματα αλληλεγγύης  και εθελοντισμού.  

Με την σειρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ελένη Κριεζή,

ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την στήριξή του και δήλωσε ότι βρίσκεται συνεχώς  στο πλευρό τους και ιδιαίτερα με την παραχώρηση του ξύλινου σπιτιού στην Πλατεία Ελευθερίας, βοήθησε στο να συλλεχτούν πιο εύκολα τα είδη που δίδονται στις οικογένειες αλλά και να γνωρίσει ο κόσμος της Ξάνθης το έργο τους.

Η ομάδα «Οι Γυναίκες της Αγάπης» δημιουργήθηκε το 2013, ως υποομάδα του Συλλόγου αιμοδοτών Ξάνθης, και συνεχίζει την ενεργό δράση της μέχρι και σήμερα.

Η αφορμή για τη δημιουργία της συγκεκριμένης ομάδας, δόθηκε από το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι της περιοχής, λόγω της δεινής οικονομικής τους κατάστασης, είχαν ανάγκη για είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους. Ωστόσο η αλληλεγγύη και η αγάπη των γυναικών αυτών δεν γνωρίζει γιορτές και αργίες, αλλά ξεχειλίζει όλο το χρόνο μέσω της προσφοράς τους. Κάθε μήνα οι Γυναίκες της Αγάπης προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε όλες τις εγγεγραμμένες οικογένειες, οι οποίες φέτος ξεπέρασαν τις 120.

Σήμερα η ομάδα βρίσκεται ενεργή και πολύ δραστήρια καθώς μετρά συνολικά δέκα ενεργά μέλη και πολλούς χορηγούς και εγγεγραμμένους εθελοντές.

Για τα Χριστούγεννα, όλες οι εγγεγραμμένες οικογένειες έλαβαν  δέμα με είδη πρώτης ανάγκης για όλο το μήνα , ενώ αυτές που έχουν και παιδιά πήραν  επιπλέον κρέμες, βρεφικά- παιδικά είδη, παιχνίδια και βιβλία τα οποία προετοιμάστηκαν με ιδιαίτερη φροντίδα από τις εθελόντριες του Συλλόγου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά