Α.Μπαλτζοπούλου: η εφορεία της έστειλε ειδοποιητήριο για…ανύπαρκτα ληξιπρόθεσμα χρέη!

Δεν πίστευε στα μάτια της η συμπολίτισσα κ. Άννα Μπαλτζοπούλου, όταν άνοιξε επίσημο έγγραφο, απεσταλμένο από την εφορεία στο σπίτι της, το οποίο την καλούσε εντός 15 ημερών να εξοφλήσει… ανύπαρκτα ληξιπρόθεσμα χρέη και μάλιστα υπό την απειλή κατάσχεσης!

Η ίδια, παρά το ξάφνιασμα, επικοινώνησε με τα τηλέφωνα που αναγράφονταν πάνω στο επίσημο έγγραφο και αντί να λάβει εξηγήσεις, παραπέμφθηκε στον λογιστή της… Θίγοντας το γεγονός ότι το έγγραφο φέρει ημερομηνία έκδοσης 9/11/21 και καταληκτική ημερομηνία διεκπεραίωσης των απαιτούμενων εντός 15 ημερών, αλλά η ίδια το έλαβε παραμονές Χριστουγέννων- ένα μήνα μετά δηλαδή!- υπάλληλος την παρέπεμψε στα ΕΛΤΑ...

Επικοινώνησε άμεσα με το λογιστή της προκειμένου να τον ενημερώσει και να κατανοήσει πως είναι δυνατόν να φέρεται ότι έχει ληξιπρόθεσμα χρέη ενώ είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Την ενημέρωσε ότι ανάλογα ειδοποιητήρια αποστέλλονται, και σε συμπολίτες που έχουν χρέη αλλά και σε αρκετούς που δεν… έχουν το τελευταίο διάστημα!

Η ίδια μοιράστηκε την περιπέτεια της με τους ακροατές του δημοτικού ραδιοφώνου, θέτοντας παράλληλα δύο ερωτήματα: πως είναι δυνατόν να μην ξέρει η εφορία ποιος πολίτης χρωστά και ποιος όχι και για ποιο λόγο αναγράφονται περί τα δέκα τηλέφωνα πάνω στα ειδοποιητήρια από τη στιγμή που δεν δίδονται πληροφορίες!

Υπενθυμίζουμε ότι η κ. Μπαλτζοπούλου είναι πρόεδρος του συλλόγου πολιτικών συνταξιούχων του δημοσίου Ξάνθης , αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας , ενώ επί 27 συναπτά έτη ήταν δημόσιος υπάλληλος.

Ακούστε την περιπέτεια της από την ίδια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά