Η ΔΕΕΠ Ν.Δ Ξάνθης απαντά στη Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ για ακρίβεια και πανδημία

Με την παρακάτω ανακοίνωση απαντά η ΔΕΕΠ Ν.Δ Ξάνθης στη Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της πανδημίας:

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ξάνθης είναι φανερό ότι δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις του κυβερνητικού έργου με αποτέλεσμα να έχει χάσει επεισόδια. Οι διάσπαρτες και αποσπασματικές προτάσεις του αποδεικνύουν την απουσία προγράμματος, θέσεων και προτάσεων ενώ επενδύει στην πόλωση αποποιούμενος τον ρόλο του ως αξιωματική αντιπολίτευση.

        Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή της επικράτησης της παραλλαγής «Ο» στη χώρα μας, η οποία συνοδεύτηκε από έκρηξη νέων κρουσμάτων, είναι έτοιμη και εφαρμόζει τα μέτρα που ανακοίνωσε προτάσσοντας την προστασία της δημόσιας υγείας. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όπως έκανε από την αρχή της πανδημίας έτσι και τώρα, αντί να πει κάτι συγκεκριμένο εξαντλείται σε γενικόλογα και σε επιθέσεις κατά της κυβέρνησης.

        Ποιες είναι οι δικές σας συγκεκριμένες προτάσεις για μέτρα, σχετικά με την υπερμετάδοση της «Ο»; Τι προτείνετε για την εστίαση; Τι λέτε για τα κέντρα διασκέδασης; Τι πρέπει να γίνει στα γήπεδα; Μην μπαίνετε στον κόπο να ψάξετε στα κιτάπια της Κουμουνδούρου: Το απόλυτο τίποτα.

        Μιλάτε ξανά για τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν τα σχολεία όταν στα κομματικά σας όργανα, Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη, αμφότεροι του τομέα Παιδείας διατύπωσαν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για το άνοιγμα των σχολείων. Την καταστροφολογίας σας, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, καταρρίπτουν τα στοιχεία Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2021, που δείχνουν ότι τα μέτρα υγειονομικής προστασίας που ελήφθησαν είχαν αποτέλεσμα, όπως και με τα ισχύοντα πρωτόκολλα, τα οποία τηρήθηκαν απαρέγκλιτα από ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, υπήρξε ελάχιστη ενδοσχολική διασπορά.

Η Κυβέρνηση  με συνέπεια στις δεσμεύσεις της έχει θέσει σε εφαρμογή, από την αρχή του 2022, μία ακόμη δέσμη μέτρων που μειώνουν τους φόρους και ενισχύουν το εισόδημα, στοχεύοντας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην αύξηση της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων, στην αύξηση των δημοσίων εσόδων, ώστε να στηριχθεί η δημόσια παιδεία και υγεία. Επίσης να γίνει ακόμη πιο γενναία, η αναδιανομή υπέρ των αδυνάμων και να ενισχυθούν οι νέοι μας ώστε να έχουν μια καλύτερη ζωή. (για αναλυτικές πληροφορίες: https://m.facebook.com/deep.xanthis/ )

        Αυτό όμως που είναι αδικαιολόγητο είναι η διαρκής έλλειψη αυτογνωσίας που διακατέχει το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Στο πλαίσιο της πάγιας πρακτικής του να παράγει fake news ανακάλυψε τώρα και τη δήθεν περικοπή συντάξεων, με αφορμή εγκύκλιο του υφυπουργού Π. Τσακλόγλου, η οποία επαναλαμβάνει τις προβλέψεις τόσο του νόμου Κατρούγκαλου που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2016, όσο και του νόμου Βρούτση για τη θέσπιση μιας και μόνο εθνικής σύνταξης.

        Καθοδηγείστε από αντιπολιτευτικό μένος κινούμενοι κάτω από τον πήχη των απαιτήσεων των περιστάσεων και των προσδοκιών της κοινωνίας. Είναι, όμως βέβαιο ότι δεν μπορείτε να κρυφτείτε από την ιστορία σας. Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο: Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην καταστροφή και την πόλωση. Η Κυβέρνηση επενδύει σε πράξεις και παράγει έργο. Κάθε άλλη σύγκριση περιττεύει».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά